Hvorfor er parthenon vigtigt?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er parthenon vigtigt?
Hvorfor er parthenon vigtigt?
Anonim

Parthenon var centret for det religiøse liv i den magtfulde græske bystat Athen, lederen af Delian League. Bygget i det 5. århundrede f.v.t. var det et symbol på Athens magt, rigdom og høje kultur. Det var det største og mest overdådige tempel, det græske fastland nogensinde havde set.

Hvad gør Parthenon så speciel?

Hvorfor er Parthenon vigtigt, specielt og berømt? Parthenon er så speciel fordi først og fremmest er symbolet på Athens demokrati. Det blev bygget efter sejren over perserne, der besatte Athen i 480 f. Kr. Det blev bygget for at fejre sejren og Athens politiske, økonomiske og kulturelle overlegenhed.

Hvad symboliserer Parthenon?

Parthenon var et udtryk og legemliggørelse af athensk rigdom, og det var et symbol på athensk politisk og kulturel fremtræden i Grækenland i midten af det femte århundrede. Det var større og mere overdådigt end noget tempel, der tidligere var blevet bygget på det græske fastland.

Hvorfor er Parthenon vigtigt for demokratiet?

Parthenon er længe blevet opretholdt som et symbol på demokrati. Idealet om folkets styre blev etableret i Grækenland som et politisk system på samme tid som Parthenon blev bygget, i midten af det femte århundrede fvt.

Hvad var de to hovedformål med Parthenon?

Hovedformålet med Parthenon var som et tempel for Athena, jomfrugudinde og protektor forAthen.

Anbefalede:

Interessante artikler
Siger forfatningen, at protester skal være fredelige?
Læs mere

Siger forfatningen, at protester skal være fredelige?

LOV. retten til at protestere er beskyttet af både den amerikanske forfatning og Texas-forfatningen. Den første ændring af den amerikanske forfatning siger, at "Kongressen skal ikke lave nogen lov … der forkorter ytringsfriheden eller pressefriheden;

Kæmper fredelig betta?
Læs mere

Kæmper fredelig betta?

Denne fisk, kendt som den "siamesiske kampfisk", har fået sit navn på grund af hannernes voldsomme territoriale adfærd; de vil duellere enhver fisk, der er i deres rum – især hvis det er en hankøn Betta. Kampen kan være så intens, at den nogle gange resulterer i, at en af fiskene dør.

Hvem udtaler surikat-reklame?
Læs mere

Hvem udtaler surikat-reklame?

Som stemmekunstner er Greenall bedst kendt for at give udtryk for hr. Aleksandr Orlov og Sergi i Compare the Meerkat-reklamekampagnen for comparethemarket.com sammen med Captain Barnacles i The Octonauts. Hvem har Sergejs stemme? Simon Greenall er stemmen til Sergei i Compare the Market.