Hvorfor betragtes stromatolitter som sporfossiler?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor betragtes stromatolitter som sporfossiler?
Hvorfor betragtes stromatolitter som sporfossiler?
Anonim

Derfor er de virkelig sporfossiler snarere end fossile organismer. De er også bemærkelsesværdige, fordi de registrerer de første betydningsfulde og bevarede manifestationer af liv på jorden, og alligevel dannes den i dag og spænder over mere end 3 milliarder års geologisk historie.

Er stromatolitter spor fossiler?

Som et spor, et spor eller en hule, der er bevaret i et gammelt sediment, er stromatolitter derfor klassificeret som sporfossiler, organosedimentære strukturer, der beviser biologisk aktivitet, men som ikke i sig selv er fossiliserede organismer.

Hvilken type forstenet er en stromatolit?

Stromatolitter er bizarre fossiler, hvis biologiske oprindelse blev diskuteret indtil for få årtier siden. I dag er videnskabsmænd generelt enige om, at stromatolitter er lagdelte koloniale strukturer, der overvejende er dannet af cyanobakterier.

Hvad er specielt ved stromatolitter?

Stromatolitter er en unik og speciel type rev. I modsætning til de fleste nuværende rev, som er sammensat af koraller, dannes stromatolitter af mikroorganismer. Det karakteristiske træk ved disse mikrobielle rev er en lagdelt indre struktur – ja, 'stromatolit' er afledt af græsk, der betyder 'lagdelt sten'.

Hvilken type fossil betragtes som et sporfossil?

Spor, huler, æggeskaller, reder, tandmærker, gastroliths (krassesten) og koprolitter (fossil)afføring) er eksempler på sporfossiler eller ichnofossiler. Sporfossiler repræsenterer aktiviteter, der fandt sted, mens dyret var i live. Sporfossiler kan således give spor til kost og adfærd.

Anbefalede: