Hvad kalomel bruges til?

Indholdsfortegnelse:

Hvad kalomel bruges til?
Hvad kalomel bruges til?
Anonim

Calomel, eller kviksølvchlorid, stammer sandsynligvis fra Kina og blev brugt af paracelsiske læger i det 16. århundrede. Det blev brugt til behandling af malaria og gul feber, og et præparat kaldet "ormechokolade" eller "orme slik" blev givet til patienter, der var inficeret med helminths.

Bruges calomel stadig?

Alligevel blev calomel fortsat brugt. Det var først i midten af det tyvende århundrede, at kviksølvforbindelser endelig faldt i unåde, takket være en solid forståelse af, at tungmet altoksicitet faktisk var, du ved, dårlig.

Er calomel giftig for mennesker?

Human . Calomel er skadeligt og kan være dødeligt, hvis det sluges eller indåndes. Når det sluges, forårsager det centralnervesystemet depression; når det indåndes, forårsager det trykken og smerter i brystet, hoste og åndedrætsbesvær. Øjen- og hudeksponering forårsager irritation af øjne og hud.

Hvilken bruges i calomel-elektrode?

En calomel-elektrode er en type referenceelektrode, der er baseret på reaktioner mellem kviksølv(I)chlorid (calomel) og elementært kviksølv. … Kviksølvpasta pakkes på det inderste rør, med kviksølvklorid dispergeret i en mættet kaliumchloridopløsning.

Hvad betyder ordet calomel?

: en hvid smagløs forbindelse Hg2Cl2 bruges især som en komponent i laboratorieelektroder, som et fungicid og tidligere i medicin som et afrensningsmiddel. - kaldes ogsåkviksølvklorid.

Anbefalede: