Hvornår skal jeg bruge thoracentese?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår skal jeg bruge thoracentese?
Hvornår skal jeg bruge thoracentese?
Anonim

Denne procedure udføres for at fjerne overskydende væske, kendt som en pleural effusion, fra pleurarummet pleurarummet. Pleurahulen er det potentielle mellemrum mellem de to pleurae (visceral og parietal) i lungerne. … Der er to lag; den ydre pleura (parietal pleura) er fastgjort til brystvæggen, og den indre pleura (visceral pleura) dækker lungerne og tilstødende strukturer via blodkar, bronkier og nerver. https://www.ncbi.nlm.nih.gov › pmc › artikler › PMC4332049

Pleura rumanatomi - NCBI

for at hjælpe dig med at trække vejret lettere. Det kan gøres for at bestemme årsagen til din pleurale effusion. Nogle tilstande såsom hjertesvigt, lungeinfektioner og tumorer kan forårsage pleural effusion.

Hvad er indikationerne for thoracentese?

Indikationer – Indikationen for stort volumen thoracentese er dyspnø på grund af en moderat til stor pleuraeffusion bekræftet ved fysisk undersøgelse og røntgen af thorax.

Hvornår er thoracentese kontraindiceret?

Relative kontraindikationer til diagnostisk thoracentese omfatter en lille mængde væske (< 1 cm tykkelse på en lateral decubitusfilm), blødende diatese eller systemisk antikoagulering, mekanisk ventilation og kutan sygdom over det foreslåede punkteringssted.

Hvornår bruger du en thoracentese vs. brystsonde?

Den eneste indikation for akut nåle-thoracocentese er en hurtigforværrede patient, som er ved at udvikle en livstruende spændingspneumothorax. I modsætning til thoracocentese udføres indsættelse af brystrør ofte som en nødprocedure.

Hvor udføres thoracentese?

Sørg for at indsætte thoracentese-nålen lige over den øverste kant af ribben og ikke under ribben, for at undgå de interkostale blodkar og nerver i den nederste kant af hver ribben.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvorfor bliver min hakea gul?
Læs mere

Hvorfor bliver min hakea gul?

Jern, fosfor eller pH For meget fosfor i jorden vil forgifte mange indfødte. Hovedsymptomet er alvorlig gulfarvning af bladene. Hvis jorden mangler jern, bliver bladene også gule; og hvis pH-værdien er forkert, er planten muligvis ikke i stand til at optage næringsstoffer fra jorden og vil derfor se gul ud.

Hvor kommer ordet pikelet fra?
Læs mere

Hvor kommer ordet pikelet fra?

Ifølge Merriam-Webster stammer oprindelsen af ordet pikelet fra det walisiske bara pyglyd eller pitchy bread, som var et mørkt, klæbrigt brød. Ordet spredte sig nordpå til England og blev anglikaniseret til pikelet. Hvorfor kaldes crumpets Pikelets?

Kommer private universiteter under ugc?
Læs mere

Kommer private universiteter under ugc?

Private universiteter i Indien er reguleret under UGC (Etablissement and Maintenance of Standards in Private Universities) Regulations, 2003. Er privat universitet omfattet af UGC? Section 12 (B) i UGC Act af 1956 giver også UGC ret til at "