Hvad er en gametisk mutation?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en gametisk mutation?
Hvad er en gametisk mutation?
Anonim

Hurtig reference. Enhver mutation i en celle, der er bestemt til at blive en kønscelle, og derfor potentielt arvelig. Sammenlign med somatisk mutation. Fra: gametisk mutation i A Dictionary of Genetics »

Hvad er gametiske mutationer?

En somatisk mutation er en ændring i DNA-sekvensen, og en gametisk mutation er en ændring i gameten. Gametiske mutationer overføres til fremtidige afkom, mens somatiske kun påvirker individet, fordi det erhverves efter fødslen.

Hvad forårsager gametiske mutationer?

Eksogene faktorer

I lighed med somatiske mutationer kan kimlinjemutationer forårsaget af eksponering for skadelige stoffer, som beskadiger kimcellers DNA. Denne skade kan derefter enten repareres perfekt, og ingen mutationer vil være til stede, eller repareres ufuldkomment, hvilket resulterer i en række forskellige mutationer.

Hvad sker der, hvis en mutation er i en kønscelle?

En mutation, der forekommer i en kønscelle eller i en celle, der giver anledning til kønsceller, er speciel fordi de påvirker den næste generation og måske slet ikke påvirker den voksne. … Hvis mutationen har en skadelig indvirkning på afkommets fænotype, omtales mutationen som en genetisk lidelse.

Er gametiske mutationer arvelige?

Genetiske ændringer, der beskrives som de novo (nye) mutationer kan enten være arvelige eller somatiske. I nogle tilfælde forekommer mutationen i en persons æg eller sædcelle, men er ikke til stedei en af personens andre celler.

Anbefalede: