Er gametisk isolation præzygotisk eller postzygotisk?

Indholdsfortegnelse:

Er gametisk isolation præzygotisk eller postzygotisk?
Er gametisk isolation præzygotisk eller postzygotisk?
Anonim

Figur 1: Skematisk repræsentation af de reproduktive barrierer, startende med præmatingsbarrierer, der forhindrer individer i at vælge hinanden som ægtefæller, derefter gametisk isolation (postmating prezygotic) inde i den kvindelige forplantningskanal og til sidst at forestille sig forskellige former for selektion mod hybrider (postzygotiske …

Hvad er gametisk isolation?

Gametisk isolation: Reproduktiv isolation, hvor parring forekommer, men mandlige og kvindelige kønsceller kan ikke bindes til en zygote. For eksempel forhindrer overfladeproteiner på æg fra en art sæd fra den forkerte art i at trænge ind.

Er gametisk barriere præzygotisk eller postzygotisk?

Habitatisolation, adfærdsisolation, mekanisk isolation og gametisk isolation er de mekanismer, der resulterer i præzygotisk isolation. I mellemtiden er zygotedødelighed, ikke-levedygtighed af hybrider og hybridsterilitet mekanismerne for postzygotisk isolation.

Er mekanisk isolering en præzygotisk barriere?

Forzygotiske barrierer: Alt, der forhindrer parring og befrugtning, er en præzygotisk mekanisme. Habitatisolering, adfærdsisolation, tidsmæssig isolation, mekanisk isolation og gametisk isolation er alle eksempler på præzygotiske isoleringsmekanismer.

Hvad er et eksempel på postzygotisk isolation?

Postzygotiske barrierer: Postzygotiske barrierer forhindrer en hybridzygote i at udvikle sigtil en levedygtig, frugtbar voksen. Mule er et typisk eksempel.

Anbefalede: