Hvad betyder collineation?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder collineation?
Hvad betyder collineation?
Anonim

I projektiv geometri er en kollinering en en-til-en og på kort fra et projektivt rum til et andet, eller fra et projektivt rum til sig selv, sådan at billederne af kollineære punkter i sig selv er kollineære.

Hvad menes med co-lineær?

Kolinearitet: 1. Generelt arrangementet af en sekvens i samme lineære rækkefølge som en anden sekvens.

Hvad er collinear i matematik?

Tre eller flere punkter siges at være kollineære, hvis de alle ligger på den samme lige linje. Hvis A, B og C er collineære.. Hvis du vil vise, at tre punkter er kollineære, skal du f.eks. vælge to linjestykker. og.

Hvad er kollineær trekant?

Tre eller flere punkter,,, …, siges at være kollineære hvis de ligger på en enkelt lige linje.. En linje, hvorpå punkter ligger, især hvis den er relateret til en geometrisk figur såsom en trekant, kaldes nogle gange en akse. To punkter er trivielt kollineære, da to punkter bestemmer en linje.

Hvad er en kollineær transformation?

A transformation af planet, der transformerer kollineære punkter til kollineære punkter. En projektiv kollination transformerer hver endimensionel form projektivt, og en perspektivisk kollination er en kollination, som efterlader alle linjer gennem et punkt og peger gennem en linje invariante.

Anbefalede: