Hvornår er l velariseret?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår er l velariseret?
Hvornår er l velariseret?
Anonim

I ordet altid vises /l/ nu før en konsonant. Denne gang artikuleres den med tungekroppen lidt fladere, da den bagerste del af tungen er hævet mod velum. Lyden siges derfor at være velariseret.

Hvad betyder Velarized i fonetik?

Velarisering, i fonetik, sekundær artikulation i udtalen af konsonanter, hvor tungen trækkes langt op og tilbage i munden (mod velum eller blød gane), som for at udtale en bageste vokal såsom o eller u.

Hvilken type konsonant er l?

A lateral er en konsonant, hvor luftstrømmen fortsætter langs siderne af tungen, men den blokeres af tungen fra at gå gennem midten af munden. Et eksempel på en lateral konsonant er den engelske L, som i Larry.

Hvilke konsonanter kan velariseres?

Udtrykket velariseret refererer til velum, eller blød ganen, mod bagsiden af munden. Når en velariseret konsonant som b i bó udtales, bevæger tungekroppen sig tilbage og op mod velum. Velum er stedet for primær artikulation for konsonanter som /k/ i kænguru og /g/ i gorilla.

Hvordan transskriberer du et mørkt L?

Når L er i slutningen af et ord (som i bold og stand) eller i slutningen af en stavelse (som i pude og dukkehus), kaldes det det mørke L. IPA-transskriptionen for det mørke L kan være /l/ eller /ɫ/, afhængigt af hvemhar skrevet transskriptionen.

Anbefalede: