Hvad er citratlyase?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er citratlyase?
Hvad er citratlyase?
Anonim

ATP-citratsyntase er et enzym, der i dyr repræsenterer et vigtigt skridt i fedtsyrebiosyntesen. Ved at omdanne citrat til acetyl-CoA forbinder enzymet kulhydratmetabolisme, som giver citrat som et mellemprodukt, med fedtsyrebiosyntese, som forbruger acetyl-CoA.

Hvad er citratlyases funktion?

Funktion. ATP-citratlyase er det primære enzym, der er ansvarligt for syntesen af cytosolisk acetyl-CoA i mange væv. Enzymet er en tetramer af tilsyneladende identiske underenheder. Hos dyr bruges produktet, acetyl-CoA, i flere vigtige biosynteseveje, herunder lipogenese og kolesterogenese.

Hvad er citratlyases rolle i fedtsyresyntesen?

Cytotoksisk effekt. ATP-citratlyase (ACLY) er et nøgleenzym i de novo fedtsyresyntese ansvarlig for at generere cytosolisk acetyl-CoA og oxaloacetat. Forbedret glukose- og lipidmetabolisme er en af de mest almindelige egenskaber ved maligne celler.

Hvilken reaktion reagerer citratlyase?

ATP-citratlyase (ACL) katalyserer en ATP-afhængig biosyntetisk reaktion, som producerer acetyl-coenzym A og oxaloacetat fra citrat og coenzym A (CoA)..

Hvordan reguleres citratlyase?

Det er blevet rapporteret, at ACLY-aktivitet er reguleret af PI3K-Akt-signalvejen gennem phosphoryleringen (11, 27). Akt opregulerer også ACLY mRNA-niveauer via aktivering afSREBP-1, en transkriptionsfaktor for kolesterol- og fedtsyrebiosyntese (28, 29).

Anbefalede: