I laktase-ikke-persistente individer laktose?

Indholdsfortegnelse:

I laktase-ikke-persistente individer laktose?
I laktase-ikke-persistente individer laktose?
Anonim

Laktoseintolerance er et underskud i evnen til at fordøje laktose og skyldes en relativ mangel på lactase-enzymet i tyndtarmen.

Er laktase specifik for laktose?

Lactase findes hyppigst i villus enterocytter i jejunum (i begyndelsen af tyndtarmen), og den hydrolyserer specifikt kun diætlaktose til glucose og galactose til transport på tværs af cellemembranen.

Hvad sker der med laktose i nærvær af laktase?

Norm alt, når vi spiser noget, der indeholder laktose, nedbryder et enzym i tyndtarmen kaldet lactase det til mere simple sukkerformer kaldet glucose og galactose. Disse simple sukkerarter absorberes derefter i blodbanen og omdannes til energi.

Er laktasepersistens dominerende?

Lactasepersistens er en autosomal-dominant egenskab, der er almindelig i europæisk-afledte populationer. En grundlæggende tendens til, at laktase-persistens stiger fra sydøst til nordvest på tværs af europæiske befolkninger, er blevet bemærket, men sådanne tendenser i landene er ikke blevet grundigt undersøgt.

Hvad er laktasepersistens et eksempel på?

Lactase persistens er et lærebogseksempel på naturlig selektion hos mennesker: det er blevet rapporteret at have et stærkere selektionstryk end noget andet kendt humant gen. Men de specifikke grunde vedrhvorfor laktasepersistens giver en selektiv fordel "forbliv åben for spekulation".

Anbefalede:

Interessante artikler
Er udslæt et symptom på covid?
Læs mere

Er udslæt et symptom på covid?

Giver COVID-19 dig udslæt? Hudlæger over hele verden har bemærket et stigende antal patienter, der viser sig med et usædvanligt udslæt, der kan være relateret til COVID-19: rød-lilla, ømme eller kløende knopper, der hovedsageligt udvikler sig på tæerne, men også på hælene og fingrene.

Hvad skete der med diana-containerskibe?
Læs mere

Hvad skete der med diana-containerskibe?

Grækenland-baserede containerskibsejer Diana Containerships skifter navn til Performance Shipping Inc. På selskabets årlige aktionærmøde den 19. februar 2019 besluttede aktionærerne at ændre Dianas navn til Performance Shipping, hvilket forventes at træde i kraft fra datoen herfor.

Blev tjæret med den samme børste?
Læs mere

Blev tjæret med den samme børste?

Hvis nogle personer i en gruppe opfører sig dårligt, og hvis folk derefter fejlagtigt tror, at hele gruppen er lige dårlige, kan du sige, at hele gruppen er tjæret med det samme børste. Kan tjæres med den samme børste? Har de samme fejl eller dårlige egenskaber, som i Han kan være doven, men hvis du spørger mig, er hans venner alle tjæret med den samme børste.