Er et rektangel en firkant?

Indholdsfortegnelse:

Er et rektangel en firkant?
Er et rektangel en firkant?
Anonim

Et rektangel er et parallelogram med fire rette vinkler, så alle rektangler er også parallelogrammer og firkanter. På den anden side er ikke alle firkanter og parallelogrammer rektangler. Et rektangel har alle egenskaberne for et parallelogram plus følgende: Diagonalerne er kongruente.

Er et rektangel en firkantet ja eller nej?

Ja. Et rektangel er en firkant med 4 rette vinkler. … Et parallelogram er en firkant med 2 par parallelle sider. De modsatte sider på hvert kvadrat er parallelle, så hvert kvadrat er et parallelogram.

Er kvadrat og rektangel firkantede?

Da både et kvadrat og et rektangel har lige mange sider, dvs. 4, kan vi således konkludere, at både kvadrat og rektangel er firkanter.

Er et rektangel en firkant eller ligesidet?

En ligesidet firkant, dvs. den med alle sider lige, er en rombe. I en firkant, et rektangel eller en rombe er de modsatte sidelinjer parallelle. En firkant med de modsatte sidelinjer parallelle er kendt som et parallelogram.

Er en firkant med 4 vinkler et rektangel?

Et rektangel er en firkant med fire rette vinkler. Således er alle vinklerne i et rektangel ens (360°/4=90°). Desuden er de modsatte sider af et rektangel parallelle og lige store, og diagonaler halverer hinanden.

Anbefalede: