Hvordan dannes rutileret kvarts?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan dannes rutileret kvarts?
Hvordan dannes rutileret kvarts?
Anonim

Dette mineral viser kvarts med nålelignende rutil indlejret i det. Mest rutileret kvarts dannes af hydrotermiske processer, og efterhånden som de høje temperaturer afkøles, og trykket aftager, bliver rutilkrystaller fanget inde i kvartskrystallerne.

Hvor kommer rutileret kvarts fra?

Rutileret kvarts kan findes i Australien, Brasilien, Kasakhstan, Madagaskar, Norge, Pakistan og USA. Gylden rutileret kvarts blev først fundet i Brasilien i Serra da Mangabeira-bjergkæden i 1940'erne, hvor minearbejdere oprindeligt samlede stykker af klar kvarts op til optisk brug.

Hvad gør rutileret kvarts?

Rutileret kvarts er en sort af kvarts, som indeholder nåleformede (nålelignende) indeslutninger af rutil. Det bruges til ædelstene. Disse indeslutninger ser for det meste gyldne ud, men de kan også se sølv, kobberrøde eller dyb sorte ud.

Er rutileret kvarts naturlig?

Rutileret kvarts

Rutil er den mest udbredte naturligt forekommende form for titaniumdioxid kombineret med varierende mængder jern oxid. Dette giver den sin gyldne til kobberagtige nuance, samtidig med at den fungerer som farvestof i visse kobberlegeringer.

Hvad forårsager rutil?

Rutil dannes ofte som tynde, nålelignende krystaller, som almindeligvis findes som indeslutninger i mineraler som kvarts og korund. Rutil er almindeligvis en brunlig-rød farve på grund af tilstedeværelsen af jernurenheder. … Rutil er ogsåfundet som et hjælpemineral i nogle magmatiske bjergarter. De fleste magmatiske rutiler er ret små.

Anbefalede: