Hvordan kan en flagermuss vinge være homolog og analog?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan kan en flagermuss vinge være homolog og analog?
Hvordan kan en flagermuss vinge være homolog og analog?
Anonim

Fugle- og flagermusvinger er analoge - det vil sige, at de har separate evolutionære oprindelser, men er overfladisk ens, fordi de begge har oplevet naturlig udvælgelse, der har formet dem til at spille en nøglerolle under flugt. … Interessant nok, selvom fugle- og flagermusvinger er analoge som vinger, er de homologe som forben.

Hvordan kan en flagermusvinge betragtes som en homolog struktur og en analog struktur?

Hvordan kan en flagermuss vinge betragtes som både en HOMOLOG STRUKTUR og en ANALOG STRUKTUR? Fordi knoglerne i vingerne ligner knoglerne i en menneskehånd eller i en muldvarpfod. Også knoglerne i vingerne stammer fra insekter, men insekter har ikke knogler i vingerne, hvorimod flagermus har.

Hvad er flagermusens vinge homolog med?

Når to eller flere organer eller strukturer grundlæggende ligner hinanden i konstruktionen, men er modificeret til at udføre forskellige funktioner, siges de at være serielt homologe. Et eksempel på dette er en flagermusvinge og en hvalflipper. … Et eksempel på dette er flagermusens og fuglenes vinger.

Er flagermusvinger og insektvinger homologe eller analoge strukturer?

En sommerfugl eller fuglevinger er analoge, men ikke homologe. Nogle strukturer er både analoge og homologe: fugle- og flagermusvinger er både homologe og analoge. Forskere skal bestemme, hvilken type lighed et træk udviser for at dechifrere organismernesfylogeni.

Hvordan kan flagermusens og fugles vinger betragtes som både homologe og homoplasiske strukturer?

Homologi og homoplasi er ofte svære at identificere, da begge kan være til stede i den samme fysiske karakteristik. Vingen af fugle og flagermus er et eksempel, hvor både homologi og homoplasi er til stede. Knoglerne i vingerne er homologe strukturer, der er nedarvet fra en fælles forfader.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvilken sport bruger du en plastron?
Læs mere

Hvilken sport bruger du en plastron?

'Plastronen', også kendt som underarmsbeskyttelse, er obligatorisk for fægtere at bære under en fægtekamp. Spidsen af bladet er den eneste del af våbnet, der gør det muligt for fægteren at score point i folie- og epee-hegn. Hvorfor er PPE vigtigt i sport?

Hvornår er sani matram?
Læs mere

Hvornår er sani matram?

Ifølge hinduistisk astrologi henviser Sani Peyarchi til den tid, hvor Lord Sani går fra et hus til et andet i vores fødselshoroskop. Sani Peyarchi forekommer kun hvert tredje år én gang og vil flytte fra Thanasu Rasi til Makaram Rasi den 24.

Vil jeg med vin og varsail så overbevise?
Læs mere

Vil jeg med vin og varsail så overbevise?

Når Duncan sover, /Hvortil snarere skal hans dags hårde rejse/Lydligt invitere ham, vil hans to kammerherrer med vin og sejl så overbevise/Det minde, hjernens vogter, /Skal være en damp, og modtagelse af fornuft/A limebeck alene" (I. 7.