Hvor er Kurdistan i Irak?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er Kurdistan i Irak?
Hvor er Kurdistan i Irak?
Anonim

Kurdistan-regionen (KRI; kurdisk: ھەرێمی کوردستان‎, romaniseret: Herêma Kurdistanê, arabisk: اقليم كوردستان‎) er en selvstyrende region i Irak, der omfatter de fire kurdiske, hu-nork-dojoriteter,, Halabja og Sulaymaniyah og grænser op til Iran, Syrien og Tyrkiet.

Hvor bor kurderne i Irak?

De er flertallet i mindst tre provinser i det nordlige Irak, som tilsammen er kendt som irakisk Kurdistan. Kurdere har også en tilstedeværelse i Kirkuk, Mosul, Khanaqin og Bagdad. Omkring 300.000 kurdere bor i den irakiske hovedstad Bagdad, 50.000 i byen Mosul og omkring 100.000 andre steder i det sydlige Irak.

Er Kurdistan Irak sikkert?

Irakisk Kurdistan er langt den sikreste region i Irak, men der er stadig høj risiko for terroraktivitet i visse områder. Den omstridte by Kirkuk er ikke sikker for rejser, og heller ikke de omstridte områder uden for irakisk Kurdistans officielle grænser.

Er Irak sikkert 2020?

Vi fortsætter med at rådgive: Rejs ikke til Irak, inklusive Kurdistan-regionen i Irak, på grund af: den flygtige sikkerhedssituation og meget høj risiko for vold, væbnet konflikt, kidnapning og terrorangreb. sundhedsrisiciene fra COVID-19-pandemien og de betydelige forstyrrelser af globale rejser.

Hvad er kurdernes religion i Irak?

Religion. De fleste kurdere er sunnimuslimer, der følger Shafiʽi-skolen, mens et betydeligt mindretal holder sig tilHanafi-skolen. Desuden holder mange Shafi'i-kurdere sig til en af de to sufi-ordener Naqshbandi og Qadiriyya. Udover sunni-islam har alevismen og shia-islam også millioner af kurdiske tilhængere.

Anbefalede: