Kendte xenophon Sokrates?

Indholdsfortegnelse:

Kendte xenophon Sokrates?
Kendte xenophon Sokrates?
Anonim

Xenophon var en elev af Sokrates, og deres personlige forhold er tydeligt gennem en samtale mellem de to i Xenophons Anabasis. I hans Lives of Eminent Philosophers fortæller den græske biograf Diogenes Laërtius (som skriver mange århundreder senere), hvordan Xenophon mødte Sokrates.

Hvordan beskriver Xenophon Sokrates?

overvej, hvilken slags væsen han er til menneskelig brug, og lær sine egne kræfter at kende” (Memorabilia IV. ii. 25). Sokrates beskrives som har den mission at gøre sine ledsagere mere lovlydige, mere effektive i deres valgte arbejde, mere forsigtige eller moderate og mere selvkontrollerede.

Blev Xenophon undervist af Sokrates?

Xenophon (430-354 f.v.t.) var en tidlig discipel af Sokrates og samtidig med Platon. Han er bedst kendt som lejesoldatgeneralen, der skrev Anabasis, som fortæller om hans eventyr med at føre sine mænd ud af Persien og tilbage til Grækenland efter Kyros den Yngres katastrofale felttog.

Hvad er Xenophon berømt for?

Xenophon, (født ca. 430 f.v.t., Attika, Grækenland-død kort før 350, Attika), græsk historiker og filosof, hvis talrige overlevende værker er værdifulde for deres skildring af sen klassisk Grækenland.

Var Sokrates en Sparta?

Sokrates var kritisk over for det athenske demokrati og prædikede for sine elever, som for det meste var unge aristokrater, at et monarki var at foretrække. Han roste ogsålove og regering af Sparta. … Sokrates havde prædiket imod demokrati for unge aristokrater i årtier uden megen indblanding fra Athen.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvem forklarer den fotoelektriske effekt først?
Læs mere

Hvem forklarer den fotoelektriske effekt først?

Dette blev kendt som den fotoelektriske effekt, og det ville blive forstået i 1905 af en ung videnskabsmand ved navn Albert Einstein. Einsteins fascination af videnskab begyndte, da han var 4 eller 5, og første gang så et magnetisk kompas. Hvem demonstrerede fotoelektrisk effekt eksperimentelt først?

Er sådanne patienter, der aldrig kommer tilbage til?
Læs mere

Er sådanne patienter, der aldrig kommer tilbage til?

Patienten i hjernedød annonce har ingen selvbevidsthed. Sådanne patienter kommer aldrig tilbage til det normale liv. De betragtes som levende eller ikke-levende. Er patienter, der ligger i koma, levende eller ikke-levende? En komapatient er fysisk levende, men soci alt, adfærdsmæssigt og ment alt død.

Hvilket amt ligger Gowanda ny i?
Læs mere

Hvilket amt ligger Gowanda ny i?

Gowanda er en landsby i det vestlige New York, USA. Det ligger dels i Erie County og dels i Cattaraugus County. Befolkningen var 2.709 ved folketællingen i 2010. Navnet er afledt af et lok alt Seneca-sprog udtryk, der betyder "næsten omgivet af bakker"