Har rotter emesis?

Indholdsfortegnelse:

Har rotter emesis?
Har rotter emesis?
Anonim

Gnavere kan slet ikke kaste op. Det er rigtigt: Egern, mus, rotter, gophers, bævere og alle andre gnavere er ude af stand til at kaste op. Forskere har længe vidst, at gnavere ikke er i stand til at kaste op, men årsagen bag det er først for nylig blevet forstået, ifølge Smithsonian.

Hvordan kaster en rotte op?

Hvad er opkastning

I modsætning til regurgitation, som er en passiv, ubesværet udvisning af maveindholdet, er opkastning en aktiv refleks, som involverer kompleks muskelkoordination. Af og til vil rotter opstøde, men de kan ikke kaste op. Hos mennesker udløses opkastningssignalet af en gruppe kerner i hjernestammen.

Kan en rotte kneble?

De kan ikke kaste op. Så når en rotte kvæles (ofte gange af noget som brød eller jordnøddesmør), er de vigtigste ting, du vil se, en kneblende handling, hvor de bringer hagen ned mod halsen og flader deres ører. De kan også producere en masse savlen.

Føler rotter kvalme?

I årenes løb har forskere indsnævret denne adfærd til kvalme. Rotter kan selvfølgelig ikke fortælle forskerne, at de er kvalme, men når rotter indtager stoffer, der får andre dyr til at barve, måber de i stedet for. Så det virker som et sikkert bud. "Rotter er en rigtig god model mod kvalme," siger Parker.

Kan rotter lide at kaste op?

Rotter er et særligt fokus for emesis-forskere, for mens rotter ikke kan kaste op, har de fundet vissework-arounds. De lærer enten at undgå toksiner eller bruger en strategi kaldet pica. Det er, når de spiser ikke-ernæringsmæssige stoffer, som ler og snavs, for at fortynde toksinerne. Men hvorfor kan rotter ikke kaste op?

Anbefalede: