Hvad er en rosettåge?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en rosettåge?
Hvad er en rosettåge?
Anonim

Rosettetågen er en H II-region beliggende nær den ene ende af en gigantisk molekylær sky i Monoceros-regionen i Mælkevejsgalaksen. Den åbne hob NGC 2244 er tæt forbundet med tågen, idet stjernerne i hoben er blevet dannet ud fra tågens stof.

Hvad er Rosettetågen lavet af?

Rosettetågen er en sky af støv, der indeholder nok gas og støv til at lave omkring 10.000 stjerner som vores sol. I midten af tågen og ude til højre for dette billede er en hob af varme, klare unge stjerner. Disse varmer den omgivende gas og støv op, så den ser mere blå ud.

Hvorfor hedder den Rosette-tågen?

Rosettetågen er en tåge i Mælkevejsgalaksen. Den kaldes en emissionståge, fordi dens unge stjerner er så varme, at gasserne i tågen afgiver farvet lys. Inde i rosettågen er NGC 244, som er en åben stjernehob.

Hvad er roset på himlen?

Dette smukke objekt med dyb himmel er en stor tåge placeret i stjernebilledet Monoceros. Det er en kosmisk sky af gas og støv, der ligger cirka 5000 lysår væk og har et blomsterlignende udseende. Kronbladene på denne rose er faktisk en fantastisk planteskole, hvor nye stjerner bliver født.

Hvor er Rosettetågen?

Den smukke rosettåge, også kendt som NGC 2237, ligger omkring 5.200 lysår fra Jorden i stjernebilledet MonocerosEnhjørning, og er omkring 130 lysår på tværs. Det er en emissionståge, hvilket betyder, at de gasser, der udgør den, lyser, når de får energi fra stråling fra lokale stjerner.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er o2-telefoner låst op?
Læs mere

Er o2-telefoner låst op?

Låser O2 telefoner? Alle månedlige betalingstelefoner købt på O2 fra juni 2018 sælges ulåst. Pay as you go-telefoner solgt på O2 sælges stadig låst til netværket. Men kan nemt låses op. Er O2-telefoner låst op i 2021? O2, Sky, Three og Virgin sælger allerede kun ulåste håndsæt.

Hvem er lenny kravitz forældre?
Læs mere

Hvem er lenny kravitz forældre?

Leonard Albert Kravitz er en amerikansk sanger, sangskriver, musiker, pladeproducer, multi-instrumentalist og skuespiller. Hans stil inkorporerer elementer af rock, blues, soul, R&B, funk, jazz, reggae, hård rock, psykedelisk, pop, folk og ballader.

Vokser meibomiske kirtler tilbage?
Læs mere

Vokser meibomiske kirtler tilbage?

'Det spændende er, at når først kirtlen er afkortet, har vi med behandling set kirtler vokse tilbage over tid til marginen og ved hjælp af billedteknologi, set kirtler regenerere, som vi troede var væk,' sagde han. 'Meibomske kirtler producerer olie undtagen hvis de ikke fungerer korrekt.