Hvor er nukleolus til stede?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er nukleolus til stede?
Hvor er nukleolus til stede?
Anonim

Kernen er et område, der findes inden for cellekernen, og som beskæftiger sig med at producere og samle cellens ribosomer.

Hvor er nukleolus i kernen?

Nukleoli er små basofile sfæriske legemer placeret i kernen. Norm alt kan de findes i den centrale nukleare region, men kan også være tæt på den nukleare membran. En nukleolus er bygget af en nukleolus organiserende region (NOR) af et specifikt kromosom.

Hvor er kernen til stede?

Kernen findes midt i cellerne, og den indeholder DNA arrangeret i kromosomer. Det er omgivet af kernehylsteret, en dobbelt kernemembran (ydre og indre), som adskiller kernen fra cytoplasmaet. Den ydre membran er kontinuerlig med det ru endoplasmatiske retikulum.

Er nukleolus til stede i plantecellen?

Nucleolus er til stede i både dyre- og planteceller. Det er placeret i midten af kernen i en både plante- og dyrecelle. Dens hovedfunktion er produktionen af ribosomer.

Hvor kommer nukleolus fra?

De kan norm alt findes i den centrale nukleare region, men kan også være tæt på kernemembranen. En nukleolus er bygget af en nukleolus organiserende region (NOR) af et specifikt kromosom. Disse regioner indeholder generne for ribosomale RNA-underenheder, der bygger proteinsyntesemaskineriet.

Anbefalede: