Hvad er ekspansiv finanspolitik?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er ekspansiv finanspolitik?
Hvad er ekspansiv finanspolitik?
Anonim

Ekspansiv finanspolitik-en stigning i det offentlige forbrug, et fald i skatteindtægter eller en kombination af de to - forventes at anspore økonomisk aktivitet, hvorimod kontraktiv finanspolitik- et fald i offentlige udgifter, en stigning i skatteindtægter eller en kombination af de to - forventes at bremse den økonomiske …

Hvad er ekspansiv finanspolitik, og hvornår bruges den?

Ekspansionspolitik søger at stimulere en økonomi ved at øge efterspørgslen gennem monetære og finanspolitiske stimulanser. Ekspansiv politik har til formål at forhindre eller moderere økonomiske nedture og recessioner.

Hvad er formålet med at bruge en ekspansiv finanspolitik?

Målet med ekspansiv finanspolitik

Ekspansiv finanspolitik har til formål at sætte skub i væksten til et sundt økonomisk niveau, hvilket er påkrævet i konjunkturcyklussens kontraktionsperiode. Regeringen søger at reducere arbejdsløsheden, øge forbrugernes efterspørgsel og stoppe recessionen.

Hvad er nogle eksempler på ekspansiv finanspolitik?

De to store eksempler på ekspansiv finanspolitik er skattelettelser og øgede offentlige udgifter. Begge disse politikker har til formål at øge den samlede efterspørgsel, samtidig med at de bidrager til underskud eller trækker ned på budgetoverskud.

Hvad er ekspansiv og kontraktiv finanspolitik?

Kontraherende finanspolitik er når regeringen beskatter mereend den bruger. Ekspansiv finanspolitik er, når regeringen bruger mere, end den beskatter.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er et fransk horn og en mellofon det samme?
Læs mere

Er et fransk horn og en mellofon det samme?

En mellofon har nøjagtig samme lyd som det franske horn, men rørene er snoet anderledes, så det ligner mindre en kæmpe kanelsnurre og mere som en tyk trompet. 99% af bands vil bruge mello frem for fransk horn. Den er lettere at marchere med og holdes meget på samme måde som en trompet.

I chester le street?
Læs mere

I chester le street?

Chester-le-Street, også kendt som Chester, er en købstad og civil sogn nord for floden Wear, England. Det er i distriktet, løjtnancy og historiske palatine af Durham. Byens historie er gammel, optegnelser går tilbage til et romersk bygget fort kaldet Concangis.

Hvornår blev mellofonen bygget?
Læs mere

Hvornår blev mellofonen bygget?

mellofonen fremstillet og brugt fra det sene 19. århundrede gennem begyndelsen af 1950'erne. Hvornår blev mellofonen opfundet? Mellofonen har generelt sin oprindelse i horndesignboomet i det 19. århundrede. Er et fransk horn og en mellofon det samme?