Hvad er homoplastiske træk?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er homoplastiske træk?
Hvad er homoplastiske træk?
Anonim

Homoplastiske tegn kan forvrænge forholdsmønstre angivet af homologe tegn, fordi de ofte er i konflikt med dem. Blæksprutteøjne og menneskeøjne er homoplastiske; de udvikler sig meget forskelligt og har udviklet sig uafhængigt i to fjernt beslægtede grupper af dyr.

Hvad er et homologt træk?

Homologier er træk, der findes i to eller flere organismer, som er arvet fra den fælles forfader til disse organismer. Den menneskelige femfingrede hånd og den femtåede fod af et firben, for eksempel, blev begge arvet fra vores fælles forfader, der levede mere end 300 Mya (fig.

Hvad er et eksempel på homoplasi?

En homoplasi er en karakter, der deles af et sæt arter, men som ikke er til stede i deres fælles forfader. Et godt eksempel er øjets udvikling, som er opstået uafhængigt af mange forskellige arter. … En homoplasi har en ældre, præ-darwinistisk betydning af lighed, forklaret ved en fælles livsstil.

Hvad er et eksempel på et fylogenetisk træk?

I vores eksempel er en uklar hale, store ører og knurhår afledte træk, mens en tynd hale, små ører og mangel på knurhår er forfædres træk. En vigtig pointe er, at en afledt egenskab kan opstå gennem enten tab eller gevinst af en funktion.

Hvad er synapomorfe tegn?

Definition. navneord, flertal: synapomorphies. En forhåndskaraktertilstand delt mellem toeller flere taxa nedarvet fra den seneste fælles forfader, hvis egen forfader til gengæld udledes ikke at have sådanne træk og er afledt gennem evolution.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvor bruger vi datagram?
Læs mere

Hvor bruger vi datagram?

User Datagram Protocol-funktioner For eksempel: Den tillader, at pakker droppes og modtages i en anden rækkefølge, end de blev transmitteret, hvilket gør den velegnet til re altidsapplikationer, hvor latens kan være et problem. Den kan bruges til transaktionsbaserede protokoller, såsom DNS eller Network Time Protocol (NTP).

Køler kørende ovnblæser huset?
Læs mere

Køler kørende ovnblæser huset?

I kølesæsonen kan kørsel af ovnventilatoren hjælpe med at sænke fugtigheden i dit hjem ved at føre luft gennem dit klimaanlægs fordamper mere konsekvent, hvilket gør det muligt for systemet at trække endnu mere fugt ud over tid. Køler husets blæser huset?

Er fantastiske udyr en bogserie?
Læs mere

Er fantastiske udyr en bogserie?

Fantastic Beasts er en serie film inspireret af bogen, Fantastic Beasts and Where to Find Them. Det var oprindeligt troet, at der kun ville være tre film i serien. Den 14. oktober 2016 annoncerede J. K. Rowling, at der faktisk vil være fem film i serien.