I kvadratiske plankomplekser?

Indholdsfortegnelse:

I kvadratiske plankomplekser?
I kvadratiske plankomplekser?
Anonim

I kvadratisk plan molekylær geometri er et centr alt atom omgivet af konstituerende atomer , som danner hjørnerne af en firkant i samme plan. Geometrien er fremherskende for overgangsmetalkomplekser med d8-konfiguration. Dette inkluderer Rh(I), Ir(I), Pd(II), Pt(II) og Au(III).

Hvorfor dannes kvadratiske plane komplekser?

Grunden til, at mange d8 komplekser er kvadratiske plane, er den meget store mængde krystalfeltstabilisering, som denne geometri producerer med dette antal elektroner. Firkantet plan CFT-sp altning: Elektrondiagram for firkanthøvl d subshell-sp altning.

Hvad har kvadratisk plan geometri?

Cl− er en svag feltligand. Så [PtCl4]2− har kvadratisk plan geometri.

Er kvadratiske plane komplekser højt spin eller lavt spin?

I kvadratiske plane komplekser vil Δ næsten altid være stor, selv med en svagfeltligand. Elektroner har en tendens til at være parrede snarere end uparrede, fordi parringsenergien norm alt er meget mindre end Δ. Derfor er kvadratiske plane komplekser norm alt lavt spin.

Hvordan adskiller tetraedriske og firkantede plane sig?

Nøgleforskellen mellem kvadratiske plane og tetraedriske komplekser er, at de kvadratiske plane komplekser har et fire-trins krystalfeltdiagram, hvorimod tetraedriske komplekser har et to-trins krystalfeltdiagram.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er et fransk horn og en mellofon det samme?
Læs mere

Er et fransk horn og en mellofon det samme?

En mellofon har nøjagtig samme lyd som det franske horn, men rørene er snoet anderledes, så det ligner mindre en kæmpe kanelsnurre og mere som en tyk trompet. 99% af bands vil bruge mello frem for fransk horn. Den er lettere at marchere med og holdes meget på samme måde som en trompet.

I chester le street?
Læs mere

I chester le street?

Chester-le-Street, også kendt som Chester, er en købstad og civil sogn nord for floden Wear, England. Det er i distriktet, løjtnancy og historiske palatine af Durham. Byens historie er gammel, optegnelser går tilbage til et romersk bygget fort kaldet Concangis.

Hvornår blev mellofonen bygget?
Læs mere

Hvornår blev mellofonen bygget?

mellofonen fremstillet og brugt fra det sene 19. århundrede gennem begyndelsen af 1950'erne. Hvornår blev mellofonen opfundet? Mellofonen har generelt sin oprindelse i horndesignboomet i det 19. århundrede. Er et fransk horn og en mellofon det samme?