Hvem har chinampas?

Indholdsfortegnelse:

Hvem har chinampas?
Hvem har chinampas?
Anonim

Aztekerne brugte fantastiske flydende haver - også kendt som chinampas - til at dyrke deres afgrøder uden at skade miljøet.

Hvem brugte chinampas til at drive landbrug?

Aztec farming er blevet mest berømt på grund af det geniale chinampas-system, som aztekiske landmænd brugte. Der var bestemt en række teknikker brugt i det aztekiske imperium. Men med den store by Tenochtitlan bygget på sumpet, men rigt terræn, blev chinampas nøglen til befolkningens fødevareproduktion.

Hvor blev chinampas fundet?

Chinampa, også kaldet flydende have, lille, stationær, kunstig ø bygget på en ferskvandssø til landbrugsformål. Chinampan var det ældgamle navn for den sydvestlige region af Mexico-dalen, regionen Xochimilco, og det var dér, teknikken var og stadig er mest udbredt.

Hvem ødelagde chinampaerne?

1375 de blev besejret af aztekerne; endelig, i det 15. århundrede, blev de indlemmet i den aztekiske stat, som også havde absorberet resten af chinampa-zonen.

Brugte inkaerne chinampas?

Maya udviklede mange landbrugsteknikker, herunder Slash-and-Burn-teknikker for at hjælpe med landbruget i deres område. Aztekerne lavede Chinampas eller flydende haver for at hjælpe med at maksimere mængden af plads på deres lille ø. Inkaerne brugte terrasser og andre landbrugsmetoder til at hjælpe med at drive landbrug på de høje bjerge.

Anbefalede: