Hvorfor miltvenetrombose?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor miltvenetrombose?
Hvorfor miltvenetrombose?
Anonim

Den mest almindelige årsag til isoleret trombose i miltvenen er kronisk pancreatitis forårsaget af perivenøs inflammation. Selvom miltvenetrombose (SVT) er blevet rapporteret hos op til 45 % af patienterne med kronisk pancreatitis, forbliver de fleste patienter med SVT asymptomatiske.

Hvorfor forekommer miltvenetrombose ved pancreatitis?

Ved akut pancreatitis initieres miltvenetrombose hyppigt af lokale, protrombotiske, inflammatoriske ændringer i det vaskulære endotel, ydre miltvenekompression af pseudocyster, relativt lav pancreasperfusion, eller senere i sygdomsforløbet pancreas fibrose.

Hvad er miltvenetrombose?

Miltvenetrombose (plural: tromboser) er en usædvanlig tilstand, hvor miltvenen bliver tromboseret, som oftest forekommer i forbindelse med pancreatitis eller bugspytkirtelkræft.

Hvorfor forårsager miltvenetrombose portalhypertension?

Miltveneokklusion resulterer i modtryk, som overføres gennem dets anastomoser med de korte gastriske og gastroepiploiske vener og efterfølgende via koronarvenen ind i portalsystemet. Dette resulterer i vending af flow i disse vener og dannelsen af gastriske varicer.

Hvorfor forårsager pancreatitis trombose?

Dyb venetrombose og hyperkoagulerbare tilstande i pancreatitis menes at skyldes frigivelse afpancreas proteolytiske enzymer fra en cyste, der er forbundet til bugspytkirtelkanalen og trænger ind i et kar. Proteolytisk skade eller betændelse i karrene kan også spille en væsentlig rolle.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvad betyder barseltid?
Læs mere

Hvad betyder barseltid?

n. En kvinde, der lige har født. Hvad betyder puerperal? Puerperium: Tid umiddelbart efter fødslen af en baby. (På latin er en "puerpera" en kvinde i barsel, da "puer" betyder barn og "parere" betyder at føde.

Skal aircondition med bindestreg?
Læs mere

Skal aircondition med bindestreg?

Aircondition, når bruges som et substantiv, er bindestreg. … Aircondition: Både som adjektiv og verbum er bindestreger. Værelset med aircondition. Aircondition en bygning. Staver du klimaanlæg? klimaanlæg er et substantiv. det er maskinen, der køler og renser luften.

Overlevede nogen dybvandshorisonten?
Læs mere

Overlevede nogen dybvandshorisonten?

Om natten den 20. april 2010 overlevede Williams, den ledende elektroniktekniker på olieriggen Deepwater Horizon, næppe en ødelæggende udblæsning, der kostede 11 af hans liv kolleger. … Mark Wahlberg, Kurt Russell og Kate Hudson spiller hovedrollerne i "