Vokser bananer på træer?

Indholdsfortegnelse:

Vokser bananer på træer?
Vokser bananer på træer?
Anonim

Bananplanter ligner træer, men er faktisk kæmpe urter relateret til liljer og orkideer. Planten vokser fra en rodklump (rhizom), der ligner en tulipanløg. Der er over 500 typer bananer! Folk dyrker for det meste madlavning af bananer og pisang (den søde banans stivelsesholdige fætre).

Hvorfor vokser bananer ikke på træer?

I modsætning til hvad mange tror, og sandsynligvis en masse Harry Belafonte-sange, vokser bananer ikke på træer. Selvom bananplanter kan vokse til 30 fod i højden, er de teknisk set ikke træer: deres stængler er robuste, men indeholder intet træagtigt væv. De er ikke stammer, men "pseudostammer, " lavet af tætpakkede blade.

Vokser bananer kun én gang på et træ?

Jord og gødning til banantræer

Bananstilke producerer kun frugt én gang, så det er vigtigt at skære dem ned, så ny frugt kan vokse.

Er banan et træ eller en busk?

Bananen er en trælignende flerårig urt. Det er en urt, fordi den ikke har trævæv, og den frugtbærende stilk dør ned efter vækstsæsonen. Det er en flerårig plante, fordi skud, der stammer fra sideknopper på rhizomet, tager over og udvikler sig til frugtbærende stængler.

Hvad er den mest populære frugt i verden?

Verdens ubestridte yndlingsfrugt er bananen. I 2017 blev der handlet 21,54 milliarder tons bananer over hele verden til en værdi af 14,45 milliarder dollars. Dettetegner sig for mere end 14 % af al frugt, der handles.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvem forklarer den fotoelektriske effekt først?
Læs mere

Hvem forklarer den fotoelektriske effekt først?

Dette blev kendt som den fotoelektriske effekt, og det ville blive forstået i 1905 af en ung videnskabsmand ved navn Albert Einstein. Einsteins fascination af videnskab begyndte, da han var 4 eller 5, og første gang så et magnetisk kompas. Hvem demonstrerede fotoelektrisk effekt eksperimentelt først?

Er sådanne patienter, der aldrig kommer tilbage til?
Læs mere

Er sådanne patienter, der aldrig kommer tilbage til?

Patienten i hjernedød annonce har ingen selvbevidsthed. Sådanne patienter kommer aldrig tilbage til det normale liv. De betragtes som levende eller ikke-levende. Er patienter, der ligger i koma, levende eller ikke-levende? En komapatient er fysisk levende, men soci alt, adfærdsmæssigt og ment alt død.

Hvilket amt ligger Gowanda ny i?
Læs mere

Hvilket amt ligger Gowanda ny i?

Gowanda er en landsby i det vestlige New York, USA. Det ligger dels i Erie County og dels i Cattaraugus County. Befolkningen var 2.709 ved folketællingen i 2010. Navnet er afledt af et lok alt Seneca-sprog udtryk, der betyder "næsten omgivet af bakker"