I fast tilstand phosphorpentachlorid eksisterer som?

Indholdsfortegnelse:

I fast tilstand phosphorpentachlorid eksisterer som?
I fast tilstand phosphorpentachlorid eksisterer som?
Anonim

Phosphorpentachloridet er et vandfølsomt fast stof, som er opløseligt i mange organiske opløsningsmidler. I fast tilstand eksisterer det som ionisk faststof, som består af to ioner, kation [PCl4]+] og anion [PCl6]−]. Det ioniske faste phosphorpentachlorid har en bedre krystallinsk struktur end kovalent faststof.

Hvorfor er fosforpentachlorid ionisk i fast tilstand?

Ja! Gitterenergi er norm alt den største faktor til at bestemme stabiliteten af et ionisk fast stof. Den ekstra energi opnået af gitterenergien mere end kompenserer for den energi, der er nødvendig for at overføre en chloridion fra et PCl5-molekyle til et andet. PCl5 eksisterer således som et ionisk fast stof.

I hvilken tilstand eksisterer PCl5 i fast tilstand?

4 svar. i fast tilstand foretrækker pcl5 at eksistere som modsat ladede ioner som [pcl4]- og [pcl6]-, da den ioniske binding forstærker den krystallinske natur. også [pcl4]- er tetraedrisk, mens [pcl6]- er oktaedrisk. disse strukturer passer godt ind i hinanden og giver ekstra stabilitet til solid struktur.

Hvordan eksisterer PCl5?

PCl5 danner fem bindinger ved at bruge d-orbitaler til at udvide oktetten og have flere steder at placere bindingspar af elektroner. PCl5 eksisterer ikke, fordi der ikke er nogen d -orbitaler i det andet energiniveau. Derfor er der ingen måde at arrangere fem par bindingselektroner omkring et nitrogenatom.

Hvorfor eksisterer PCl5 i fast tilstand?

I fast tilstand foretrækker PCl5 at eksistere som en modsat ladet ion som [PCl4]+ og [PCl6]− da ionisk binding forbedrer den krystallinske natur.

Anbefalede:

Interessante artikler
På forreste korsbånd?
Læs mere

På forreste korsbånd?

Det forreste korsbånd (ACL) er et af de vigtigste ledbånd, der hjælper med at stabilisere dit knæled . ACL forbinder dit lårben (lårbenet) med dit skinnebens skinneben. skinnebenet /ˈtɪbiə/ (plural tibiae /ˈtɪbii/ eller tibias), også kendt som skinnebenet eller skaftbenet, er den større, stærkere, og anterior (frontal) af de to knogler i benet under knæet hos hvirveldyr (den anden er fibula, bagved og til ydersiden af skinnebenet), og den forbinder knæet med ankelknoglerne.

Hvornår begyndte cordwainer?
Læs mere

Hvornår begyndte cordwainer?

Den første cordwainer i New England, Thomas Beard, landede i Plymouth i 1629. Før hans ankomst og længe efter fortsatte New Englands bosættelser med at købe læder fra Virginia, indtil deres egne garvere blev etableret. Hvem var den første skomager?

Vil vindmøller nogensinde betale for sig selv?
Læs mere

Vil vindmøller nogensinde betale for sig selv?

Når den er bygget, er vedligeholdelse en løbende udgift. Drifts- og vedligeholdelsesomkostninger kan være betydelige, men alle disse maskiner er langsigtede investeringer fortsætter (forhåbentlig) betale sig selv over tid. Hvor lang tid tager vindmøller at betale for sig selv?