Hvordan får man oxalylchlorid?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan får man oxalylchlorid?
Hvordan får man oxalylchlorid?
Anonim

Det kan også fremstilles ved at behandle oxalsyre med phosphorpentachlorid. Oxalylchlorid fremstilles kommercielt ud fra ethylencarbonat . Fotoklorering giver tetrachloridet, som efterfølgende nedbrydes: C2H4O2CO + 4 Cl 2 → C2Cl4O2CO + 4 HCl.

Hvad gør oxalylchlorid?

Oxalylchlorid er en ætsende luftvejsirriterende og tårevæske- tor. Dampene vil angribe huden, øjnene og især slimhinderne i næse og svælg og åndedrætsorganer.

Hvordan fjernes oxalylchlorid?

Overskydende oxalylchlorid og opløsningsmiddel fjernes under reduceret tryk ved først ved at bruge en vandsuger og derefter en rotationspumpe ved stuetemperatur gennem tørrerøret.

Hvad gør oxalylchlorid til organisk kemi?

33 Swern-oxidation som en af navnereaktionerne i organisk kemi omdanner alkoholer til aldehyder og ketoner ved at anvende oxalylchlorid. 34 Ud over alle disse applikationer fungerer oxalylchlorid som et reagens ved decarboxylering, 35 reduktion, 36 og dehydrering.

Hvad er oxiderende oxalylchlorid?

Swern-oxidationen, opkaldt efter Daniel Swern, er en kemisk reaktion, hvorved en primær eller sekundær alkohol oxideres til et aldehyd eller keton ved hjælp af oxalylchlorid, dimethylsulfoxid (DMSO) og en organisk base, som f.ekstriethylamin.

Anbefalede:

Interessante artikler
Kunne anæmi være et tegn på kræft?
Læs mere

Kunne anæmi være et tegn på kræft?

Kræft og anæmi er forbundet på en række måder. For dem med kræft, især tyktarmskræft eller blodrelateret kræft, såsom leukæmi eller lymfom, kan anæmi være et af de første tegn på sygdommen. Hvilke kræftformer er forbundet med anæmi? De kræftformer, der er tættest forbundet med anæmi, er:

Hvem ser jeg for bækkensmerter?
Læs mere

Hvem ser jeg for bækkensmerter?

Din gynækolog ville være en god person at se først. For nogle kvinder er bækkensmerter relateret til et problem med det reproduktive system. Andre mulige årsager omfatter problemer med musklerne i bugvæggen, blæren eller tarmene. Hvornår skal jeg se en læge for bækkensmerter?

Hvorfor ingen dobbeltsvingende glorie?
Læs mere

Hvorfor ingen dobbeltsvingende glorie?

Dual wielding, som en spillertilgængelig funktion, blev fjernet i Halo 3: ODST, Halo: Reach, Halo 4 og Halo 5. Med hensyn til Halo: Reach skyldtes fjernelsen den nye våbensandkasse, som ikke kunne understøtte det overordnede gameplay-design.