Er en patetisk situation?

Indholdsfortegnelse:

Er en patetisk situation?
Er en patetisk situation?
Anonim

forårsager eller fremkalder medlidenhed, sympatisk sorg, sorg osv.; ynkelig; ynkeligt: Forholdene i flygtningelejren var langt mere patetiske end noget, vores træning havde forberedt os på. Uformel. elendigt eller foragtelig utilstrækkeligt: Til gengæld for vores investering får vi en patetisk tre procents rente.

Hvordan bruger du ordet patetisk?

Patetisk sætningseksempel

  1. Det er en patetisk rekord. …
  2. Korstogenes glød og glamour forsvinder bortset fra St. Louis' patetiske solnedgangspragt, da Dandolo dør, og den galante Villehardouin taber sin kuglepen. …
  3. Der var et patetisk udtryk for sorg, bøn og håb i det.

Betyder patetisk ubrugelig?

ubrugelig eller ikke effektiv på en irriterende måde

Hvem er en patetisk person?

Hvis du beskriver en person eller et dyr som patetisk, mener du, at de er triste og svage eller hjælpeløse, og de får dig til at have meget ondt af dem. … en patetisk lille hund med en krøllet hale. Den lille gruppe af tilskuere præsenterede et patetisk syn. Hun så nu lille, indskrumpet og patetisk ud.

Hvad er roden til patetisk?

Patetisk kan spores længere tilbage til den græske pathētikos, der betyder "i stand til at føle." Den blev forud, lidt, af det beslægtede patetiske (som har samme betydning som de tidlige sanser for patetisk, men synes at være faldet ud af brug, før de overtog de "absurde" eller "utilstrækkelige") og patetisk.

Anbefalede: