Formel for orthophosphorsyre?

Indholdsfortegnelse:

Formel for orthophosphorsyre?
Formel for orthophosphorsyre?
Anonim

Phosphorsyre, også kendt som orthophosphorsyre eller fosfor(V)syre, er en svag syre med den kemiske formel H ₃PO ₄. Den rene forbindelse er et farveløst fast stof. Alle tre hydrogener er sure i forskellig grad og kan gå tabt fra molekylet som H⁺-ioner.

Hvad er orthophosphorsyre?

Phosphoric Acid er en svag syre med den kemiske formel H3PO4. Fosforsyre er en syre, der indeholder fire iltatomer, et phosphoratom og tre hydrogenatomer. Det er også kendt som phosphorsyre (V) syre eller orthophosphorsyre. Det er til stede i tænder og knogler og hjælper med metaboliske processer.

Hvad er N-faktoren for orthophosphorsyre?

Orthophosphorsyre er en tribasisk syre; den har tre udskiftelige brintioner pr. mol. For syrer er n-faktor basicitet, den er defineret ved antallet af udskiftede hydrogenioner. n-faktor for orthophosphorsyre er 3.

Hvordan beregner du n-faktor?

For at beregne n-faktor for et s alt af en sådan type tager vi et mol af reaktanten og finder antallet af mol af grundstoffet, hvis oxidationstilstand ændrer sig. Dette ganges med grundstoffets oxidationstilstand i reaktanten, hvilket giver os den samlede oxidationstilstand for grundstoffet i reaktanten.

Hvad er N-faktoren af H 3 PO 4?

af H+-ioner, det producerer ved dissociation pr. syremolekyle, er 3. Derfor er n-faktoren for fosforsyre H3PO43.

Anbefalede: