Bruger du præsident med stort?

Indholdsfortegnelse:

Bruger du præsident med stort?
Bruger du præsident med stort?
Anonim

I den første titlen skrives præsidenten med stort, fordi det er en titel, der henviser til en bestemt person; i den anden er der ingen kapital, fordi ordet præsident ikke refererer til nogen bestemt.

Er ordet præsident et egennavn?

Ordet "præsident" er et egennavn eller et almindeligt navneord afhængigt af den kontekst, det bruges i, så reglerne for store bogstaver varierer. Hvis præsident bruges til at henvise til en bestemt person med en titel, skrives den med stort, f.eks.: Præsident Joe Biden. Præsident Donald Trump.

Bruger du job titler som præsident med store bogstaver?

Hvis job titlen kommer efter personens navn eller bruges i stedet for personens navn,, så skrives den generelt ikke med stort. … I formelle sammenhænge, såsom en underskriftslinje i slutningen af et brev, kan stillingsbetegnelsen skrives med stort: "Med venlig hilsen Mary Modsat, præsident"

Bruger du præsident i AP-stil?

AP Stylebook hævder, at du skal kun skrive præsident med stort bogstav som en formel titel, der står foran et eller flere navne.

Hvornår skal du bruge præsident?

I den første er titlen som præsidenten skrevet med stort, fordi det er en titel, der refererer til en bestemt person; i den anden er der ingen kapital, fordi ordet præsident ikke refererer til nogen bestemt.

Anbefalede: