Når meghalaya blev adskilt fra assam?

Indholdsfortegnelse:

Når meghalaya blev adskilt fra assam?
Når meghalaya blev adskilt fra assam?
Anonim

Meghalaya blev oprettet som en autonom stat i Assam i 1970 og opnåede fuld statsstatus den 21. januar 1972.

Hvorfor blev Meghalaya adskilt fra Assam?

En bevægelse for en separat Hill State begyndte i 1960. … I overensstemmelse hermed blev Assam Reorganization (Meghalaya) Act of 1969 vedtaget for dannelsen af en autonom stat. Meghalaya blev dannet ved at udskære to distrikter fra staten Assam: United Khasi Hills og Jaintia Hills og Garo Hills.

Hvilken stat blev adskilt fra Assam i 1963?

I 1957 blev Naga Hills-distriktet adskilt fra Assam og blev et centr alt administrativt område, og i december 1963 blev Nagaland etableret som den mindste indiske stat med en befolkning på 350.000.

Hvilken stat blev adskilt fra Assam i 1972?

Som flere andre nordøstlige delstater i Indien var Mizoram tidligere en del af Assam indtil 1972, hvor det blev udskåret som et unionsterritorium. Det blev den 23. stat i Indien, et skridt over Unionens territorium, den 20. februar 1987.

Hvornår blev Shillong adskilt fra Assam?

I 1874 blev Assam en separat provins med Shillong som hovedstad.

Anbefalede:

Interessante artikler
Ville kristen stewart vende tilbage til tusmørket?
Læs mere

Ville kristen stewart vende tilbage til tusmørket?

Kristen Stewart har i mellemtiden også udtrykt sin uinteresse i at være en del af filmen, dog ikke på helt samme måde som sin medskuespiller. I 2018 fort alte hun sarkastisk til ET Canada: "Åh ja, selvfølgelig. Ja, absolut. Vil Twilight nogensinde vende tilbage?

Behøver vernier-caliper kalibrering?
Læs mere

Behøver vernier-caliper kalibrering?

Vernier-calipre er en form for meget nøjagtig måleenhed, der måler til en tusindedel af en tomme afstanden mellem to symmetriske sider, der er modsat hinanden på et objekt. … For at sikre præcision af målingerne er det vigtigt, at caliprene vedligeholdes ved at kalibrere dem regelmæssigt og omhyggeligt.

Hvad er katalytisk krakning?
Læs mere

Hvad er katalytisk krakning?

Væskekatalytisk krakning er en af de vigtigste konverteringsprocesser, der bruges i olieraffinaderier. Det bruges i vid udstrækning til at omdanne carbonhydridfraktioner med højt kogepunkt og høj molekylvægt af råolie til mere værdifuld benzin, olefiniske gasser og andre produkter.