Hvornår blev mundharmonikaer opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev mundharmonikaer opfundet?
Hvornår blev mundharmonikaer opfundet?
Anonim

Men "mundorganet" eller "harpen", som vi kender det i dag, dateres kun tilbage til 1800-tallets Tyskland. I 1822 lavede en opfinder og musiker fra Berlin ved navn Christian Bauschmann et eksperimentelt instrument med femten siv kaldet auraen, hovedsagelig designet som en pitchpipe.

Hvor gammel er mundharmonikaen?

Den første form for mundharmonika, kendt som sheng, blev opfundet i Kina i 3000 f.v.t. Sheng var et gratis rørinstrument med metal- eller bambusrør, der brugte bambusskud for at forstærke lyden.

Hvornår udkom den første mundharmonika?

Det er ikke underligt, som den tyske historiker Hartmut Berghoff forklarer, da mundharmonikaen først blev introduceret i midten af det nittende århundrede USA, blev det en enorm trend. Mundharmonikaen blev opfundet i 1820'erne som en hjælp til at stemme klaverer.

Hvad er mundharmonikaens historie?

Harmonikaen blev først opfundet i Kina for et par tusinde år siden. Dette instrument, kaldet "Sheng", havde bambusrør og blev et fremtrædende instrument i asiatisk traditionel musik. Sheng blev introduceret til Europa i slutningen af det 18. århundrede og blev hurtigt populær.

Hvornår blev mundharmonikaen populær?

Instrumentet er aldrig designet til at spille sådan her. Den moderne mundharmonika blev udbredt i 1857 af en ekstravagant tysk urmager ved navn Matthias Hohner. Hohner lavede diatoniske mundharmonikaer - stemt tilspil dur- og molakkorder, når du indånder og ånder ud.

Anbefalede: