Er hver ikke-skrå linje en funktion?

Indholdsfortegnelse:

Er hver ikke-skrå linje en funktion?
Er hver ikke-skrå linje en funktion?
Anonim

Den lodrette linjetest lodret linjetest I matematik er den lodrette linjetest en visuel måde at bestemme om en kurve er en graf for en funktion eller ej. … Hvis en lodret linje skærer en kurve på et xy-plan mere end én gang, har kurven for én værdi af x mere end én værdi af y, og kurven repræsenterer derfor ikke en funktion. https://en.wikipedia.org › wiki › Vertical_line_test

Vertikal linjetest - Wikipedia

kan bruges til at bestemme, om en graf repræsenterer en funktion. Hvis vi kan tegne en lodret linje, der skærer en graf mere end én gang, så definerer grafen ikke en funktion, fordi en funktion kun har én outputværdi for hver inputværdi.

Er en ikke-lodret linje en funktion?

Den lodrette linjetest er en måde at bestemme, om en plottet graf er en funktion eller ej. Den lodrette linjetest angiver, at en relation er en funktion iff ingen lodret linje skærergrafen i mere end ét punkt. Dette skyldes, at en funktion ikke kan have mere end én udgang for en hvilken som helst input.

Hvordan ved man, om en linje er en funktion eller ej?

Brug den lodrette linjetest til at bestemme, om en graf repræsenterer en funktion eller ej. Hvis en lodret linje flyttes hen over grafen og på et hvilket som helst tidspunkt kun berører grafen ved ét punkt, er grafen en funktion. Hvis den lodrette linje rører grafen i mere end ét punkt, er grafen ikke en funktion.

Gør hverlinje repræsenterer en funktion?

Nej, hver lige linje er ikke en graf for en funktion. Næsten alle lineære ligninger er funktioner, fordi de består den lodrette linjetest. Undtagelserne er relationer, der ikke består testen af lodret linje.

Kan en funktion være en ret linje?

Lineære funktioner er dem, hvis graf er en ret linje. En lineær funktion har en uafhængig variabel og en afhængig variabel. Den uafhængige variabel er x og den afhængige variabel er y.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er brugt kaffegrums godt for planter?
Læs mere

Er brugt kaffegrums godt for planter?

For at bruge kaffegrums som gødning, skal du blot drysse dem på jorden omkring dine planter. Resumé Kaffegrums er en god gødning, fordi den indeholder flere vigtige næringsstoffer, der er nødvendige for plantevækst. De kan også hjælpe med at tiltrække orme og mindske koncentrationen af tungmetaller i jorden.

Hvornår er pantosæsonen?
Læs mere

Hvornår er pantosæsonen?

Pantomimer finder sted omkring juleperioden og er næsten altid baseret på kendte børnehistorier som Peter Pan, Aladdin, Askepot, Tornerose osv. Pantomimes opføres ikke kun i de bedste teatre i landet, men også i landsbyhuse i hele Storbritannien.

Er grog Yodas søn?
Læs mere

Er grog Yodas søn?

Favreau har præciseret, at Grogu ikke er en yngre version af Yoda selv, men har afvist at kommentere, om han er i familie med Yoda eller på anden måde forbundet med ham. Er Grog relateret til Yoda? Han er biologisk relateret til Yoda eller Yaddle .