Hvad er brunst i reproduktiv cyklus?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er brunst i reproduktiv cyklus?
Hvad er brunst i reproduktiv cyklus?
Anonim

Estrus, også stavet Østrus, perioden i hunpattedyrs seksuelle cyklus, undtagen de højere primater, hvor de er i brunst, dvs. klar til at acceptere en hankøn og at parre sig. En eller flere perioder med brunst kan forekomme i yngletiden for en art.

Hvad er meningen med brunstcyklus?

østisk cyklus. [ĕs′trəs] Rækken af ændringer, der forekommer hos hunnen hos de fleste pattedyr fra en periode med brunst til en anden. Brunstcyklussen finder norm alt sted i den periode, der kaldes ynglesæsonen, hvilket sikrer, at unger bliver født på et tidspunkt, hvor chancen for at overleve er størst.

Hvad sker der i brunst?

Estrus er perioden, hvor der er høje mængder østrogen i blodet. Østrogenet producerer de adfærdsmæssige tegn på brunst, såsom montering af andre køer, villigheden til at stå, mens den er monteret af en anden ko, og generel øget aktivitet. Estrus efterfølges af en periode på 3 til 4 dage, kaldet metestrus.

Hvad er de 4 stadier af brunst?

Brukkens cyklus har fire faser, nemlig proestrus, estrus, metestrus og diestrus og varer i 4 til 5 dage [4] (tabel 1).

Hvorfor kaldes det brunstcyklus?

Estrus eller brunst henviser til fasen, hvor hunnen er seksuelt modtagelig ("i brunst"). Under regulering af gonadotrope hormoner modnes æggestokkene, og østrogensekretion udøver deres størsteindflydelse.

Anbefalede:

Interessante artikler
Siger forfatningen, at protester skal være fredelige?
Læs mere

Siger forfatningen, at protester skal være fredelige?

LOV. retten til at protestere er beskyttet af både den amerikanske forfatning og Texas-forfatningen. Den første ændring af den amerikanske forfatning siger, at "Kongressen skal ikke lave nogen lov … der forkorter ytringsfriheden eller pressefriheden;

Kæmper fredelig betta?
Læs mere

Kæmper fredelig betta?

Denne fisk, kendt som den "siamesiske kampfisk", har fået sit navn på grund af hannernes voldsomme territoriale adfærd; de vil duellere enhver fisk, der er i deres rum – især hvis det er en hankøn Betta. Kampen kan være så intens, at den nogle gange resulterer i, at en af fiskene dør.

Hvem udtaler surikat-reklame?
Læs mere

Hvem udtaler surikat-reklame?

Som stemmekunstner er Greenall bedst kendt for at give udtryk for hr. Aleksandr Orlov og Sergi i Compare the Meerkat-reklamekampagnen for comparethemarket.com sammen med Captain Barnacles i The Octonauts. Hvem har Sergejs stemme? Simon Greenall er stemmen til Sergei i Compare the Market.