Hvor blev drømmen om rod fundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvor blev drømmen om rod fundet?
Hvor blev drømmen om rod fundet?
Anonim

Baggrundsinformation. En del af The Dream of the Rood kan findes på det 8. århundredes Ruthwell Cross, som var et 18 fod (5,5 m), fritstående angelsaksisk kors, der måske var tænkt som et 'konverteringsværktøj'. På hver side af vinstokken er udskårne runer.

Hvor blev The Dream of the Rood først skrevet?

Digtet var oprindeligt kun kendt i fragmentarisk form fra nogle runeindskrifter fra det 8. århundrede på Ruthwell Cross, der nu står i sognekirken Ruthwell, nu Dumfries District, Dumfries og Galloway-regionen, Skotland.

Hvor gammel er The Dream of the Rood?

Bevaret i Vercelli-bogen fra det 10. århundrede, digtet kan være lige så gammelt som Ruthwell-korset fra det 8. århundrede og betragtes som et af de ældste værker i oldengelsk litteratur.

Hvad er hovedformålet med The Dream of the Rood?

Formålet med "The Dream of the Rood" er at formidle perspektivet på træet og den pine, det blev udsat for, da det blev fældet og senere tortureret, som Kristus var, med søm i dets træ. De tre er personificeret som en uvillig deltager, der var vidne til Kristi død og sørge over hans tilhængere.

Hvem er taleren for The Dream of the Rood?

Hvem er taleren? 1. taler: Navnløs person, der beskriver den vision, han har, og hans grund til at beskrive vigtigheden af hans vision. 2. taler: Selve det fysiske kors, der beskriverkorsfæstelsen levende. Troen var, at Kristi legeme er uadskilleligt forenet med Kristi logos (ord).

Anbefalede: