Har formlen udtryk med rationelle eksponenter)?

Indholdsfortegnelse:

Har formlen udtryk med rationelle eksponenter)?
Har formlen udtryk med rationelle eksponenter)?
Anonim

Evnen til at arbejde med rationelle eksponenter er en nyttig færdighed, da den er meget anvendelig i calculus. Ligninger, hvor et variabelt udtryk hæves til en rationel eksponent, kan løses ved at hæve begge sider af ligningen til det reciproke af eksponenten.

Hvad er et udtryk med en rationel eksponent?

En rationel eksponent er en eksponent, der er en brøk. Kan for eksempel skrives som. … Lad os undersøge forholdet mellem rationelle (brøkdele) eksponenter og radikaler. Omskrivning af radikale udtryk ved hjælp af rationelle eksponenter. Radikale og brøkeksponenter er alternative måder at udtrykke det samme på.

Hvordan løser du udtryk med rationelle eksponenter?

Sådan: Givet et udtryk med en rationel eksponent, skriv udtrykket som en radikal

  1. Bestem potensen ved at se på tælleren for eksponenten.
  2. Bestem roden ved at se på nævneren for eksponenten.
  3. Brug basen som radicand, hæv radicand til potensen og brug roden som indeks.

Er udtryk med eksponenter, der er rationelle tal?

Rationelle eksponenter (også kaldet brøkeksponenter) er udtryk med eksponenter, der er rationelle tal (i modsætning til heltal). Selvom alle standardreglerne for eksponenter gælder, er det nyttigt at tænke overrationelle eksponenter omhyggeligt.

Hvad er reglerne for rationelle eksponenter?

Regler for rationelle eksponenter - alle

Når vi multiplicerer eksponenter, tilføjer vi dem. Når vi dividerer eksponenter, trækker vi dem fra. Når vi hæver en eksponent til en eksponent, multiplicerer vi dem. Hvis problemet har rodsymboler, ændrer vi dem til rationelle eksponenter først.