Er petra et verdensvidunder?

Indholdsfortegnelse:

Er petra et verdensvidunder?
Er petra et verdensvidunder?
Anonim

Den gamle by Petra i Jordan blev et af verdens 7 nye vidundere, da den blev valgt i 2007 med en stemme på 100 millioner mennesker. Byens udskårne rosenrøde sandstensklippefacader, grave og templer blev kendt over hele verden med sin optræden i Indiana Jones og The Last Crusade i 1989.

Hvorfor betragtes Petra som et verdensvidunder?

Berømt for sin klippeudskårne arkitektur og vandledningssystem, Petra kaldes også "Red Rose City" på grund af farven på stenen, hvorfra den er skåret ud. Det har været et UNESCOs verdensarvssted siden 1985. … Petra er et symbol på Jordan, såvel som Jordans mest besøgte turistattraktion.

Hvad er verdens 7 vidundere?

Den antikke verdens syv vidundere (fra venstre mod højre, top til bund): Gizas store pyramide, Babylons hængende haver, Artemis-templet i Efesos, Statue af Zeus ved Olympia, Mausoleum ved Halicarnassus (også kendt som Mausoleum of Mausoleum), Kolossen på Rhodos og Fyrtårnet i Alexandria som afbildet …

Hvad er verdens 8. vidunder i Jordan?

Hvis ideen om at rejse tilbage i tiden og udforske gamle ruiner lyder tiltalende, er et besøg i Petra, Jordan mit forslag. Denne by, som dækker 100 miles, er det største overlevende eksempel på arkitektur fra den romerske, nabatæiske og byzantinske epoke.

Hvorfor er Petra speciel?

Webstedet betragtes som betydningsfuldt af både historikere og arkæologer på grund af dets smukke stenhuggede arkitektur og innovative vandforv altningssystem, hvoraf sidstnævnte gjorde regionen beboelig, givet at det er omgivet af ørken og forrevne, bjergrigt terræn.

Anbefalede: