Ved ligevægt er hastighedskonstanterne ens?

Indholdsfortegnelse:

Ved ligevægt er hastighedskonstanterne ens?
Ved ligevægt er hastighedskonstanterne ens?
Anonim

Ligevægtskonstanten er lig med hastighedskonstanten for den fremadrettede reaktion divideret med hastighedskonstanten for den omvendte reaktions omvendte reaktion Et grundlæggende begreb i kemi er, at kemiske reaktioner opstod, når reaktanter reagerede med hinanden for at danne produkter. Disse ensrettede reaktioner er kendt som irreversible reaktioner, reaktioner, hvor reaktanterne omdannes til produkter, og hvor produkterne ikke kan konvertere tilbage til reaktanterne. https://chem.libretexts.org › Ligevægte › Dynamic_Equilibria

Reversible vs. Irreversible Reactions - Chemistry LibreTexts

Skal ligevægtskonstanter være ens?

Ikke nødvendigvis. Et system i ligevægt er karakteriseret ved konstante reaktant- og produktkoncentrationer, men værdierne af reaktanten og produktkoncentrationerne i sig selv behøver ikke være ens.

Betyder ligevægt, at kurserne er ens?

Ligevægt er, når hastigheden af den fremadrettede reaktion er lig med hastigheden af den omvendte reaktion. Alle reaktant- og produktkoncentrationer er konstante ved ligevægt.

Hvordan påvirker hastighedskonstanten ligevægtskonstanten?

Forklaring: Der er ingen direkte sammenhæng mellem reaktionshastigheden og ligevægtskonstanten. Den eneste faktor, der påvirker ligevægtskonstanten, er temperaturen. Det generelle udtryk for reaktionshastighed er:R=k[Reaktant]n og k her er hastighedskonstanten og IKKE ligevægtskonstanten.

Hvilke faktorer påvirker ikke ligevægten?

Efter tilsætning af en inert gas og med konstant volumen, er der ingen effekt på ligevægten. Dette skyldes, at tilsætningen af en inert gas ved konstant volumen ikke ændrer parti altrykket eller molær koncentration.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvorfor bliver min hakea gul?
Læs mere

Hvorfor bliver min hakea gul?

Jern, fosfor eller pH For meget fosfor i jorden vil forgifte mange indfødte. Hovedsymptomet er alvorlig gulfarvning af bladene. Hvis jorden mangler jern, bliver bladene også gule; og hvis pH-værdien er forkert, er planten muligvis ikke i stand til at optage næringsstoffer fra jorden og vil derfor se gul ud.

Hvor kommer ordet pikelet fra?
Læs mere

Hvor kommer ordet pikelet fra?

Ifølge Merriam-Webster stammer oprindelsen af ordet pikelet fra det walisiske bara pyglyd eller pitchy bread, som var et mørkt, klæbrigt brød. Ordet spredte sig nordpå til England og blev anglikaniseret til pikelet. Hvorfor kaldes crumpets Pikelets?

Kommer private universiteter under ugc?
Læs mere

Kommer private universiteter under ugc?

Private universiteter i Indien er reguleret under UGC (Etablissement and Maintenance of Standards in Private Universities) Regulations, 2003. Er privat universitet omfattet af UGC? Section 12 (B) i UGC Act af 1956 giver også UGC ret til at "