Er den holokrine kirtel apokrin?

Indholdsfortegnelse:

Er den holokrine kirtel apokrin?
Er den holokrine kirtel apokrin?
Anonim

Eksokrine kirtler hedder apokrine kirtler, holokrine kirtler eller merokrine kirtler baseret på hvordan deres produkter udskilles. … Holocrin sekretion – hele cellen desintegrerer for at udskille dets stof; f.eks. talgkirtler i hud og næse, meibomisk kirtel, zeis-kirtel osv.

Hvad er forskellen mellem holokrin og apokrin?

Apokrine kirtler er kirtler, der frigiver en del af cellen sammen med deres sekret i form af vesikler. … Holokrine kirtler siges at være kirtler, der indeholder disintegrerede celler på grund af brud på plasmamembranen, som en del af deres sekreter.

Hvilken type kirtel er holokrin?

Holocrine er et udtryk, der bruges til at klassificere sekretionsmåden i eksokrine kirtler i studiet af histologi. Holokrine sekretioner produceres i cellens cytoplasma og frigives ved ruptur af plasmamembranen, hvilket ødelægger cellen og resulterer i udskillelse af produktet i lumen.

Hvad er et eksempel på en apokrin kirtel?

En type kirtel, der findes i huden, brystet, øjenlåget og øret. Apokrine kirtler i brystet udskiller fedtdråber i modermælken, og dem i øret hjælper med at danne ørevoks. Apokrine kirtler i huden og øjenlåget er svedkirtler.

Er mælkekirtlen apokrin eller holokrin?

Apocrine sekretion er mindre skadeligt for kirtlen end holocrint sekretion (somødelægger en celle), men mere skadelig end merokrin sekretion (exocytose). Et eksempel på ægte apokrine kirtler er mælkekirtlerne, der er ansvarlige for at udskille modermælk.

Anbefalede: