Er gentrificering et soci alt problem?

Indholdsfortegnelse:

Er gentrificering et soci alt problem?
Er gentrificering et soci alt problem?
Anonim

Gentrificering øger ofte den økonomiske værdi af et kvarter, men den resulterende demografiske forskydning kan i sig selv blive et stort soci alt problem.

Er gentrificering et spørgsmål om social retfærdighed?

Gentrificering-det rumlige udtryk for økonomisk ulighed-er grundlæggende et spørgsmål om social retfærdighed.

Hvad er social gentrificering?

Gentrification er en generel betegnelse for ankomsten af rigere mennesker til et eksisterende bydistrikt, en relateret stigning i huslejer og ejendomsværdier og ændringer i distriktets karakter og kultur. Udtrykket bruges ofte negativt, hvilket tyder på, at rige udenforstående fortrænger fattige samfund.

Er gentrificering en social bevægelse?

Både lavindkomst- og højindkomstboliger skifter fra et område til et andet. Resultater fra Bostic og Martins artikel (2003) stemmer overens med Phe og Wakleys resultater (2000), at gentrificering fører til social klassebevægelse, men ikke bevidst forskydning.

Hvorfor er gentrificering forkert?

Gentrificering tiltrækker dyre kædebutikker, som ikke ansætter lokale arbejdere, og som sælger produkter, som indbyggere med lav indkomst enten ikke vil have eller ikke har råd til. Kort sagt siger modstandere, at gentrificering er dårligt fordi det stiller de etablerede virksomheder med lavere indkomst op imod deltagere med højere indkomst, som altid ser ud til at vinde.

Anbefalede: