Hvor kom navnet tarascan fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom navnet tarascan fra?
Hvor kom navnet tarascan fra?
Anonim

Navnet "Tarascan" (og dets spansksprogede ækvivalent, "tarasco") kommer fra ordet "tarascue" på Purépecha-sproget, som betyder utydeligt "svigerfar" eller "svigersøn". Spanierne tog det som deres navn af årsager, der er blevet tilskrevet forskellige, for det meste legendariske, historier.

Hvilket sprog taler Purepechas?

Taraskansk sprog, også kaldet Purépecha-sprog, et sprogisolat, der tales af omkring 175.000 mennesker i den mexicanske delstat Michoacán. Det har ingen kendte slægtninge, selvom udokumenterede forslag har forsøgt at forbinde det med "Chibchan-Paezan"-hypotesen, Mayan, Quechua og Zuni.

Hvad betyder ordet Tarasco?

1a: et folk i staten Michoacán, Mexico. b: et medlem af sådanne mennesker. 2: Tarasco-folkets sprog.

Er aztekerne tarascanere?

Tarascanerne, der slog sig ned omkring sølandet i staten Michoacan, menes at har været en gren af den aztekiske familie, selvom deres sprog, Purapecha, ikke har nogen kendt slægtning. Stammen overlever i dag som håndværkere, bønder og immigrantarbejdere til USA.

Hvilken race er folk fra Michoacán?

Tallige indigenous grupper har beboet Michoacán-området i løbet af de sidste 6.000 år. Disse grupper bosatte sig overvejende i bassinet afChapala- og Cuitzeo-floderne og omfatter Nahuas, Otomies og Matlazincas. Den mest dominerende gruppe i regionen var Purhépechans (også kendt som Tarascans).

Anbefalede: