Kan neisseria gonorrhoeae vokse på blodagar?

Indholdsfortegnelse:

Kan neisseria gonorrhoeae vokse på blodagar?
Kan neisseria gonorrhoeae vokse på blodagar?
Anonim

Neisseria gonorrhoeae er den mest kræsne af Neisseria-arterne, kræver komplekse vækstmedier og er meget modtagelige for giftige stoffer (f.eks. fedtsyrer). Gonokokker er ikke i stand til at vokse på almindelig blodagar.

Hvilke medier vokser Neisseria gonorrhoeae på?

Neisseria gonorrhoeae er en af årsagerne til seksuelt overførte sygdomme, og det er en kræsen organisme. Denne organisme dyrkes typisk ved at bruge et agarmedium såsom chokoladeagarplade (GCII-agarbase med 1 % IsoVitaleX [BBL] og renset hæmoglobin).

Vokser Neisseria på blodagar?

Neisseria spp. er fastidious. Blodagar og chokolademedium (blod opvarmet til 176-194°F/80-90°C) er egnede vækstmedier. Bakteriekolonier opstår norm alt efter 24-48 timers vækst.

Hvordan vokser Neisseria gonorrhoeae?

En kræsen organisme, N. gonorrhoeae, kræver berigede medier i en CO2-atmosfære ved 35 grader til 37 grader C for at vokse. … Gonokokken, som længe har været antaget at være en obligatorisk aerobe, er i stand til anaerob vækst, når den er forsynet med en passende elektronacceptor.

Vokser N gonoré på EMB-agar?

Mens pladen på højre kun selektivt tillader bakterien Neisseria gonorrhoeae at vokse (hvide prikker). Eosin methylenblåt (EMB), der indeholder methylenblåt - giftigt for gram-positive bakterier,kun tillader vækst af gramnegative bakterier.

Anbefalede: