Hvad er teknonymi i sociologi?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er teknonymi i sociologi?
Hvad er teknonymi i sociologi?
Anonim

Teknonymy (fra græsk: τέκνον, "barn" og græsk: ὄνομα, "navn"), derfor er navneordet teknonym eller teknoonymic, oftere kendt som et pædonym, praksis med at henvise til forældre ved navnene på deres børn. Denne praksis kan findes i mange forskellige kulturer rundt om i verden.

Hvilket af følgende er et eksempel på teknonymy?

Et eksempel på teknonymy kan findes blandt 'Malays' på Cocos-øerne, hvor forældre er kendt under navnet på deres førstefødte barn. For eksempel har en mand ved navn Hashim og hans kone, Anisa, en datter ved navn Sheila. Hashim er nu kendt som "Pak Sheila", og Anisa er nu kendt som "Mak Sheila".

Hvad er årsagen til brugen af teknonymy?

Der er mange grunde til at bruge teknonymy. I nogle kulturer betragtes som tabu at kalde bestemte relationer ved navn (som i brugseksemplet nedenfor). Nogle gange er det bekvemmelighed. Du kender måske ikke eller husker f.eks. navnene på dit barns venners forældre, så du tyr til teknonymy.

Hvem har opfundet udtrykket teknonymy?

Udtrykket blev opfundet af antropologen Edward Burnett Tylor i et papir fra 1889. Teknonymy kan findes i: Forskellige austronesiske folkeslag: Cocos Malays of Cocos Islands, hvor forældre er kendt under navnet på deres førstefødte barn.

Hvad er Amitate?

1: et særligt forholdopnåelse blandt nogle folkeslag mellem en niece og hendes fars tante. 2: en kvindes myndighed over hendes brors børn og de rettigheder og forpligtelser, der er forbundet dermed - sammenlign avunculate.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvad bruges kul til?
Læs mere

Hvad bruges kul til?

Kul bruges primært i USA til at generere elektricitet. Faktisk afbrændes det i kraftværker for at producere mere end halvdelen af den elektricitet, vi bruger. Et komfur bruger omkring et halvt ton kul om året. En vandvarmer bruger omkring to tons kul om året.

Hvad gør habu sake ved dig?
Læs mere

Hvad gør habu sake ved dig?

En habu-slange er i stand til at parre sig i så længe som 26 timer, hvilket får nogle til at tro, at en drink habushu kan hjælpe seksuel dysfunktion hos mænd. Der er tre arter af Habus fundet på Okinawa. Den ene er stigningen i udholdenhed og fysisk energi.

Skal du lytte til stjernetegnskompatibilitet?
Læs mere

Skal du lytte til stjernetegnskompatibilitet?

“Zodiac-kompatibilitet kan hjælpe dig med at finde nogle lignende træk hos din partner, men det er ikke det eneste, der kan gøre et forhold vellykket. Det kræver engagement, dedikation og kærlighed fra begge partnere, hvilket ikke kan bestemmes af dit stjernetegn.