Hvornår blev pylorusstenose opdaget?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev pylorusstenose opdaget?
Hvornår blev pylorusstenose opdaget?
Anonim

I 1717 rapporterede Blair først obduktionsfund af pylorusstenose. Selvom beskrivelsen af tegn og symptomer på infantil hypertrofisk pylorusstenose kan findes i det 17. århundrede, blev det kliniske billede og patologi først præcist beskrevet i 1887 af den danske børnelæge Hirschsprung.

Hvornår blev en pylorusstenoseoperation opdaget?

Omkring en til to ud af 1.000 babyer er berørt, og mænd er ramt omkring fire gange oftere end kvinder. Tilstanden er meget sjælden hos voksne. Den første beskrivelse af pylorusstenose var i 1888 med kirurgisk behandling først udført i 1912 af Conrad Ramstedt. Før kirurgisk behandling døde de fleste babyer.

Bliver babyer født med pylorusstenose?

Årsagerne til pylorusstenose er ukendte, men genetiske og miljømæssige faktorer kan spille en rolle. Pylorusstenose er norm alt ikke til stede ved fødslen og udvikler sig sandsynligvis bagefter.

Hvorfor er pylorusstenose ikke ved fødslen?

Hvad forårsager pylorisk stenose? Det menes, at babyer, der udvikler pylorusstenose, ikke fødes med det, men har progressiv fortykkelse af pylorus efter fødslen. En baby vil begynde at vise symptomer, når pylorus er så tyk, at maven ikke kan tømmes ordentligt. Årsagen til denne fortykkelse er ikke klar.

Hvornår kunne pylorusstenose behandles?

Mål: Pylorusstenose var førstrapporteret i 1717 og kunne behandles fra begyndelsen af 1900-tallet. Vores hospital åbnede i 1860.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvorfor er azulejos blå?
Læs mere

Hvorfor er azulejos blå?

Portugisiske azulejos fra det 17. århundrede brugte en række farver, som for nylig blev gennemgået og analyseret [1]. … Et godt stykke ind i det 19. århundrede stammer den blå farve i azulejos udelukkende fra brugen af koboltpigmenter.

For barometrisk prislederskab?
Læs mere

For barometrisk prislederskab?

Barometrisk. Den barometriske prislederskabsmodel opstår, når en bestemt virksomhed er dygtigere end andre til at identificere ændringer i gældende markedskræfter, såsom en ændring i produktionsomkostninger. Dette giver virksomheden mulighed for at reagere mere effektivt på markedskræfterne.

Er syning af livmoderhalsen smertefuldt?
Læs mere

Er syning af livmoderhalsen smertefuldt?

A speculum vil blive indsat i din vagina, så din kirurg kan holde din livmoderhals og sy en sting rundt om den. Du kan få indsat et kateter midlertidigt i din blære. Du kan føle ubehag bagefter, så du vil blive tilbudt smertelindring for at hjælpe med dette.