Hvem skrev sekulær stagnationsteori?

Indholdsfortegnelse:

Hvem skrev sekulær stagnationsteori?
Hvem skrev sekulær stagnationsteori?
Anonim

Teorien om sekulær stagnation blev først fremsat i 1930'erne, under den store depression, og for nylig genoplivet af økonomen Lawrence Summers Lawrence Summers. Han tilbragte det meste af sin barndom i Penn Valley, Pennsylvania, en forstad til Philadelphia, hvor han gik på Harriton High School. Som 16-årig kom han ind på Massachusetts Institute of Technology (MIT), hvor han oprindeligt havde til hensigt at studere fysik, men snart skiftede til økonomi (S. B., 1975). https://en.wikipedia.org › wiki › Lawrence_Summers

Lawrence Summers - Wikipedia

, der tjente som økonomisk rådgiver i både Clinton- og Obama-administrationerne.

Hvem opfandt udtrykket sekulær stagnation?

Lige siden den tale i IMF har han brugt sin mikrofon til at sige, at vi er vidne til en periode med "sekulær stagnation." Det er et udtryk, der blev opfundet af en økonom, Alvin Hansen, i 1930'erne.

Hvad er en sekulær stagnationshypotese?

Udtrykket sekulær stagnation henviser til en markedsøkonomi med en kronisk (sekulær eller langsigtet) mangel på efterspørgsel. … Ideen om sekulær stagnation går tilbage til den store depression, hvor nogle økonomer frygtede, at USA permanent var gået ind i en periode med lav vækst.

Er sekulær stagnation permanent?

“I det sekulære stagnationsmiljø er [behovet for høje offentlige investeringer eller gæld] en permanent tilstand, så længelangsomt bevægende faktorer vender ikke tilbage," siger Gauti Eggertsson, lektor i økonomi ved Brown University.

Hvad forårsager sekulær stagnation?

Sekulær stagnation er et udtryk opfundet for at beskrive en længere periode med lavere økonomisk vækst. Sekulær stagnation er relateret til begrebet en likviditetsfælde. … Tanken om, at lave renter under visse omstændigheder er utilstrækkelige til at øge efterspørgslen på grund af strukturelle problemer.

Anbefalede: