Hvad er meningen med khanat?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er meningen med khanat?
Hvad er meningen med khanat?
Anonim

Et khaganat eller khanat var en politisk enhed styret af en khan, khagan, khatun eller khanum. Denne politiske enhed blev typisk fundet på den eurasiske steppe og kunne i status svare til stammehøvding, fyrstedømme, kongedømme eller imperium.

Hvad betyder ordet khanate?

: en khans stat eller jurisdiktion.

Hvad er et eksempel på et khanat?

Khanate-sætningseksempel. Khanatet Khokand var en magtfuld stat, der voksede op i det 18. århundrede. … Khanatet, der er tæt forbundet med Ruslands historie, var Kipchaks eller Den Gyldne Horde, hvis khaner slog sig ned, som vi har set, på den nedre Volga og byggede sig selv en hovedstad kaldet Sarai.

Hvad gjorde khanater?

Han udvidede imperiet til Mellemøsten, angreb Jin-dynastiet i Kina og flyttede ind i Korea. Det var under hans regeringstid, at mongolerne også ekspanderede til Europa. Tolui, 1192-1232, var den yngste af Djengis Khans sønner. Han arvede det traditionelle mongolske hjerteland fra sin far.

Hvad var de 4 khanater?

Det mongolske imperium blev opdelt i fire khanater. Disse var de gyldne horder i det nordøstlige, Yuan-dynastiet eller det store khanat i Kina, Ilkhanatet i det sydøstlige og Persien og Chagatai-khanatet i Centralasien.

Anbefalede: