Hvornår blev moldauen sammensat?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev moldauen sammensat?
Hvornår blev moldauen sammensat?
Anonim

Má vlast, også kendt som Mit Fædreland, er et sæt på seks symfoniske digte komponeret mellem 1874 og 1879 af den tjekkiske komponist Bedřich Smetana. De seks værker, tænkt som individuelle værker, præsenteres og indspilles ofte som et enkelt værk i seks satser. De havde premiere separat mellem 1875 og 1880.

Hvorfor blev Moldau skrevet?

Den tjekkiske komponist Bed˘rich Smetana (BED-rick SMET–ah-na) blev inspireret til skrive The Moldau af natur, minder om hans personlige eventyr og en dyb kærlighed for sit land. Værket er opkaldt efter en egentlig flod, der løber fra en bjergside, gennem det tjekkiske landskab og ind i byen Prag.

Hvornår skrev Smetana The Moldau?

Et troende patriotisk værk, The Moldau fanger i musik Smetanas kærlighed til sit hjemland. Stykket, der blev fuldført i 1874 og første gang opført året efter, udgør anden sats i en suite med seks satser, Má vlast (Mit land), som havde premiere i sin helhed i Prag den 5. november, 1882.

Hvilken periode er The Moldau?

Vltava, også kendt under sin engelske titel The Moldau, og den tyske Die Moldau, blev komponeret mellem 20. november og 8. december 1874 og fik premiere den 4. april 1875 under Adolf. Čech. Den er cirka 13 minutter lang og er i tonearten e-mol.

Hvorfor blev Moldau forbudt?

Efter at nazisterne besatte Tjekkoslovakiet i 1939, startede mange tjekkiske symfoniorkestreat spille 'The Moldau' som et tegn på protest mod besættelsen. Som en konsekvens, i et forsøg på at bryde ånden af uafhængighed og modstand blandt folket, forbød nazister fremførelsen af det symfoniske digt.

Anbefalede: