Hvad betyder atavistisk?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder atavistisk?
Hvad betyder atavistisk?
Anonim

I biologi er en atavisme en modifikation af en biologisk struktur, hvorved et forfædres genetiske træk dukker op igen efter at være gået tabt gennem evolutionære ændringer i tidligere generationer.

Hvad er et eksempel på atavisme?

Definitionen af en atavisme er et genetisk træk, der opstår igen efter at have sprunget flere generationer over. Hvis en person har blå øjne som sin tipoldemor, men hendes mor, bedstemor og oldemor har brune øjne, så er det at have blå øjne et eksempel på en atavisme.

Hvad betyder udtrykket atavistisk?

1: gentagelse i en organisme af en egenskab eller karakter, der er typisk for en forfædres form og norm alt på grund af genetisk rekombination. 2: et individ eller karakter, der manifesterer atavisme: tilbagevenden. Andre ord fra atavisme. atavistisk / ˌat-ə-ˈvis-tik / adjektiv.

Hvad er en atavistisk person?

Forenklet sagt er en 'atavisme' en evolutionær tilbagevenden til mere primitive tider. Helt konkret er det en person, der ikke har udviklet sig i samme tempo som resten af samfundet. Atavisme er et begreb forbundet med biologiske teorier om kriminalitet og Cesare Lombroso fra den italienske skole for kriminologi i slutningen af 1800-tallet.

Hvordan bruger du atavistic i en sætning?

Eksempler på 'atavistisk' i en sætning atavistisk

  1. Der er noget atavistisk over fodbold. …
  2. Hun viser, hvordan jagt i sin bredeste forstand var endemisk på tværs af det socialedeler sig og når frem til et atavistisk instinkt i vores slags.

Anbefalede: