Er fagotto en fagot?

Indholdsfortegnelse:

Er fagotto en fagot?
Er fagotto en fagot?
Anonim

Ordet fagot kommer fra fransk basson og fra italiensk bassone (basso med det forstærkende suffiks -one). Imidlertid er det italienske navn for det samme instrument fagotto, på spansk og rumænsk er det fagot, og på tysk Fagott.

Hvad er forskellen mellem fagot og fagotto?

Som navneord er forskellen mellem fagot og fagotto, at fagot er et musikinstrument i træblæserfamilien, der har et dobbelt rør og spiller i tenor og bas rækker, mens fagotto er (musik|dateret) fagotten.

Hvorfor kaldes fagot fagotto?

Det siges, at navnet "fagotto" er afledt af "fagottez", som er fransk for "et bundt af to træpinde." Da det samme ord også findes på italiensk, siges det også, at navnet i stedet stammer fra dette italienske udtryk.

Hvad hed fagotten før?

Den moderne fagot har en farverig og kompleks fortid. Det udviklede sig fra et instrument fra det 16. århundrede kendt under en række forskellige navne - curtal or curtail (engelsk), basson eller fagot (fransk), dulcian eller fagott (tysk), fagotto (italiensk), og bajon (spansk).

Hvad er forskellen mellem en obo og en fagot?

Oboen er et dobbeltrørs-træblæserinstrument med en plastkrop (for begyndere) eller en grenadilla-trækrop (for mellemliggende/avancerede spillere). … Obo-spilleren bruges almindeligvis til at stemme bandet. Fagotten er en dobbeltsiv træblæseinstrument som oboen.

Anbefalede: