Formel for elektrokinetisk potentiale?

Indholdsfortegnelse:

Formel for elektrokinetisk potentiale?
Formel for elektrokinetisk potentiale?
Anonim

Og derfor har vi forholdet ve=ueE , hvor E er eksternt anvendt felt. Således er formlen for zeta-potentiale i elektroforesetilfælde givet i EQ, hvor εrs er den relative permittivitet af elektrolytopløsningen, ε0 er den elektriske permittivitet af vakuum, og η er viskositeten.

Hvad er elektrokinetisk potentiale i kemi?

Elektrokinetisk potentiale er en potentialforskel ved grænsen mellem det kompakte lag og det diffuse lag nær en faststof-væske-grænseflade, hvor væskehastigheden er nul. … Det elektrokinetiske potentiale er ikke det samme som elektrodepotentialet, da det udelukkende forekommer i opløsningsfasen.

Hvad er zeta-potentialemåling?

Zeta-potentiale er et mål for størrelsen af den elektrostatiske eller ladningsfrastødning/tiltrækning mellem partikler og er en af de fundamentale parametre, der vides at påvirke stabiliteten.

Hvad er zeta eller elektrokinetisk potentiale?

Zeta-potentiale, også kendt som "elektrokinetisk potentiale", er målingen af det elektriske potentiale ved grænsefladen af det elektriske dobbeltlag. … Zeta-potentialet er potentialet ved det hydrodynamiske forskydningsplan og kan bestemmes ud fra partikelmobiliteten under et påført elektrisk felt.

Hvilket potentiale er ansvarlig for den elektrokinetiske effekt?

Zetapotential er en videnskabelig betegnelse for elektrokinetisk potentiale i kolloide dispersioner. Zeta-potentiale er potentialforskellen mellem dispersionsmediet og det stationære lag af væske, der er knyttet til den dispergerede partikel.

Anbefalede:

Interessante artikler
Ville kristen stewart vende tilbage til tusmørket?
Læs mere

Ville kristen stewart vende tilbage til tusmørket?

Kristen Stewart har i mellemtiden også udtrykt sin uinteresse i at være en del af filmen, dog ikke på helt samme måde som sin medskuespiller. I 2018 fort alte hun sarkastisk til ET Canada: "Åh ja, selvfølgelig. Ja, absolut. Vil Twilight nogensinde vende tilbage?

Behøver vernier-caliper kalibrering?
Læs mere

Behøver vernier-caliper kalibrering?

Vernier-calipre er en form for meget nøjagtig måleenhed, der måler til en tusindedel af en tomme afstanden mellem to symmetriske sider, der er modsat hinanden på et objekt. … For at sikre præcision af målingerne er det vigtigt, at caliprene vedligeholdes ved at kalibrere dem regelmæssigt og omhyggeligt.

Hvad er katalytisk krakning?
Læs mere

Hvad er katalytisk krakning?

Væskekatalytisk krakning er en af de vigtigste konverteringsprocesser, der bruges i olieraffinaderier. Det bruges i vid udstrækning til at omdanne carbonhydridfraktioner med højt kogepunkt og høj molekylvægt af råolie til mere værdifuld benzin, olefiniske gasser og andre produkter.