Er mizar og alcor binære stjerner?

Indholdsfortegnelse:

Er mizar og alcor binære stjerner?
Er mizar og alcor binære stjerner?
Anonim

Opsummering: Alcor og Mizar, var de første binære stjerner -- et par stjerner, der kredser om hinanden - nogensinde kendt. Nu har astronomer gjort den overraskende opdagelse, at Alcor faktisk også er to stjerner og tilsyneladende er gravitationsmæssigt bundet til Mizar-systemet, hvilket gør hele gruppen til en sekstuplet.

Hvilken type stjerne er Mizar?

Mizar /ˈmaɪzɑːr/ er en stjerne i anden størrelsesorden i håndtaget på Big Dipper-asterismen i stjernebilledet Ursa Major. Den har Bayer-betegnelsen ζ Ursae Majoris (latiniseret som Zeta Ursae Majoris). Den danner en velkendt dobbeltstjerne med det blotte øje med den svagere stjerne Alcor og er selv et firdobbelt stjernesystem.

Hvorfor kaldes Mizar og Alcor for binære stjerner?

Astronomer mener nu, at Alcor binære system er gravitationsmæssigt bundet til Mizar-firedobbeltsystemet – hvilket giver seks stjerner i alt, hvor vi kun ser to med øjet. … Mizar er virkelig fire stjerner, og Alcor er virkelig to stjerner. Så det, vi ser som to stjerner, er i virkeligheden seks i én!

Hvilken slags stjerne er Alcor?

Teamet fastslog, at Alcor B er en almindelig type M-dværgstjerne eller rød dværg, der er omkring 250 gange Jupiters masse eller omtrent en fjerdedel af massen af vores sol.

Hvad indeholder binærstjernerne Mizar og Alcor?

Mizar og Alcor er to stjerner, der danner en dobbelt med det blotte øje i håndtaget af Den Store Døber (eller Plov) asterism istjernebilledet Ursa Major.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvorfor bliver min hakea gul?
Læs mere

Hvorfor bliver min hakea gul?

Jern, fosfor eller pH For meget fosfor i jorden vil forgifte mange indfødte. Hovedsymptomet er alvorlig gulfarvning af bladene. Hvis jorden mangler jern, bliver bladene også gule; og hvis pH-værdien er forkert, er planten muligvis ikke i stand til at optage næringsstoffer fra jorden og vil derfor se gul ud.

Hvor kommer ordet pikelet fra?
Læs mere

Hvor kommer ordet pikelet fra?

Ifølge Merriam-Webster stammer oprindelsen af ordet pikelet fra det walisiske bara pyglyd eller pitchy bread, som var et mørkt, klæbrigt brød. Ordet spredte sig nordpå til England og blev anglikaniseret til pikelet. Hvorfor kaldes crumpets Pikelets?

Kommer private universiteter under ugc?
Læs mere

Kommer private universiteter under ugc?

Private universiteter i Indien er reguleret under UGC (Etablissement and Maintenance of Standards in Private Universities) Regulations, 2003. Er privat universitet omfattet af UGC? Section 12 (B) i UGC Act af 1956 giver også UGC ret til at "